2023.5.5 15:15
Olvasási idő 2:39
Kremmer Magdi

Kiülős-chillelős helyek Pesten innen és túl, ahol kikapcsolhatsz a barátokkal

Kiülős-chillelős helyek Pesten innen és túl, ahol kikapcsolhatsz a barátokkal
Forrás Kabin/ Facebook
GASZTRO BUDAPEST SZÓRAKOZÁS

Beülnél (vagy kiülnél) valahova a barátokkal, de nincs ötleted, hova menj? Ajánlunk pár szuper helyet, nem csak Pesten!

A tavaszban az a legjobb, hogy végre nem vagyunk négy fal közé zárva. Lekerülnek rólunk a vastag kabátok és sétálhatunk a napsütéses utcákon, anélkül, hogy folyton azt néznénk a telefonunkon, hogy mikor érünk már haza. A sötét, zárt kocsmákat és a zsúfolt kávézókat is felváltják a teraszos helyek, a kiülős bárok és a kerthelyiségek. Mutatunk néhány olyan megfizethető kiülős helyet, ahol hangulatos délutánokat - vagy estéket - tölthettek el és mégcsak nem is kell egy vagyont kifizetnetek. 

Figaró Kert

Forrás Figaró Kert/ Facebook

A Figaró Újlipótváros kedvenc kiülős helye, ahol reggel kávézhatunk, este fröccsözhetünk, ha pedig megéhezünk, a kettő között egy finom szendvicset is bedobhatunk. A Nyugatitól kb. 5 perc sétára található kerthelyiség rengeteg zöld növénnyel, fákkal és egy szökőkúttal igazi kis oázis a város közepén. A retró műanyag székek és napernyők nosztalgikus hangulatot árasztanak, a Figaró tökéletes helyszín egy baráti találkozóra, nagyobb összejövetelre, első randira.

Kabin 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Kabin (@kabinpart) által megosztott bejegyzés

Ha kiszakadnál egy kicsit a budapesti pörgésből, de nem mennél nagyon messze, a Népsziget ikonikus helye, a Kabin tökéletes választás.  A bár finom kajákkal, limonádéval és sörökkel várja a látogatókat, a panorámát pedig a Duna biztosítja. Nyugis estéken gyönyörű naplementéket nézhetünk a Kabinból, miközben a vízbe lógatjuk a lábunkat, hétvégente mozizni vagy koncertezni is jöhetünk ide.

Fél Kilenc 

Forrás Kovács Kitti

A Fél Kilenc nemrég nyílt meg a nyolcadik kerületben, a Nyolcésfél művészeti tér aljában. A pénztárca- és állatbarát kocsma egy kerthelyiséggel várja a szabadban italozni vágyó látogatókat. A művészközeg előszeretettel fordul meg itt, de bárkit nyitott kapukkal vár a Fél Kilenc, amit többek között a sajnálatos módon bezárt Jurányi korábbi üzletvezetője hozott létre.

DEBRECEN 

Roncs

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Roncsbár (@roncsbar) által megosztott bejegyzés

A Roncsbár valószínűleg Debrecen legismertebb romkocsmája, ahol ezerféle program, koncertek, társasjáték-estek és éttermi rész várja a látogatókat. A Roncs terasza hozza az igazi nyári kocsma- és fesztiválhangulatot, a beltéri részeket pedig egész évben élvezhetjük.

Black Sheep 

A Black Sheep Debrecen kedvenc specialty kávézója, ahonnan országszerte szállítják a kávékülönlegességeket. A minőségi kávékat és ételeket tavasszal a Black Sheep hangulatos teraszán is élvezhetjük. Egy ebédre, vagy délutáni találkozóra tökéletes helyszín.

Volt Egyszer Beach 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Volt egyszer Beach (@voltegyszerbeach) által megosztott bejegyzés

A Volt Egyszer Beach a debreceni Nagyerdő kedvelt terasza, ahová érdemes kiülni egy napsütéses délutánon. Finom kávék és könnyű ételek várják a vendégeket, tökéletes helyszín, ha egy hosszú nap vagy egy nagy séta után egy kis pihenésre vágyunk.

SZEGED

Kelesztő 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Kelesztő (@kelesztoreggelizo) által megosztott bejegyzés

Ki ne akarna néha egy kiadósat bruncholni egy különleges helyen? A szegedi Kelesztő a város kedvenc reggelizője, ahol friss péksüteményeket, komplett reggeliket, de akár ebéd menüt is kérhetünk. A helyhez tartozik egy hátsó kert, ahol a szép időben kültéren is elfogyaszthatjuk a kávénkat vagy rántottánkat.

Nyugi Kert 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Nyugi Kert (@nyugikert) által megosztott bejegyzés

A Nyugi kertet minden szegedi egyetemista ismeri, a fiatalok kedvenc bárja, ahol sosem lehet unatkozni. Kvíz estek, koncertek, ruhacsere, stand up – itt tényleg minden van, amire vágysz. A diákokra szabott árak és a romkocsma hangulat pedig egy átlagos hétköznap estén is vonzóvá teszi a Nyugit.

PÉCS

Nappali 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Nappali Bár (@nappalibar) által megosztott bejegyzés

Pécs egyik legkedveltebb belvárosi bárja a Nappali egész évben nyitva áll a vendégek előtt, de tavasszal a megszokott kerti székek is kikerülnek a hely elé. Egy délutáni kávézásra vagy esti iszogatásra a Nappali tökéletes helyszín.

Csinos Presszó 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Csinos Presszó (@csinospresszo) által megosztott bejegyzés

Klasszikus kerthelyiség retró bútorokkal, színesre festett székekkel és jó árakkal - ez a Csinos Presszó. Enni, inni, kávézni – bármit lehet a Csinosban, ami a Nappalihoz hasonlóan Pécs belvárosában található.

N-Eozin

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

N-Eozin Grillterasz (@neozingrillterasz) által megosztott bejegyzés

Ha egy különlegesebb estére vágysz, esetleg ünnepelnél valamit, a N-Eozin lesz a tökéletes választás. A mediterrán hangulatú Grillterasz és Kultúrpark finom kajákkal és italokkal várja a vendégeket. A N-Eozinból ráadásul gyönyörű a kilátás, nem is mennék máshova egy meleg tavaszi estén.