2023.4.27 10:50
Olvasási idő 0:36
Masszi-Rigó Csilla

Éljen! Újra utazhatunk BKK-bérlettel a Dunán

UTAZÁS BKK

Három évig koplaltunk, idén nyáron viszont újra hajózhatunk a Dunán, ráadásul elég egy BKK-bérlet is hozzá!

Ugyan ki ne akarta volna kipróbálni a híres BKK-hajót, mármint ameddig volt rá lehetőség?! Bár a Duna pesti szakaszán 2020 óta nem volt lehetőség tömegközlekedési bérlettel igénybevenni a látványos szórakozást, három év után, idén májusban újra forgalomba áll az „álomhajó”, keddtől vasárnapig pedig 11 és 19 óra között igénybe is vehetjük a Budapesti Közlekedési Központ egyik legjobb járatát. 

A hajók két óránként fognak majd elindulni a Vigadó téri állomástól, megállnak az Akadémia kikötőnél, majd a Margitsziget budai oldalánál elhaladva, a Batthyány teret érintve mennek a Nemzeti Színházig, ahonnan aztán szépen visszakanyarodnak majd a Vigadó térhez. 

Havi vagy éves BKK-bérlettel az utazás ingyenes, a jegyek mellesleg 1500 forintba kerülnek majd. A hivatalos közlemény szerint mivel a budapesti körjárat nem közszolgáltatás, ezért a 14 éven aluliak és a 65 évnél idősebbek is csak bérlet vagy napijegy ellenében használhatják majd a szolgáltatást, napijeggyel viszont adott napon akár többször is fel lehet szállni a hajóra.