2023.4.13 10:36
Olvasási idő 0:59
Maier Péter

Most már hivatalos: sorozat lesz a Harry Potterből

FILMEK + SOROZATOK HARRY POTTER HBO

Az HBO Max bejelentette, hogy berendelt egy sorozatot, amely az eredeti regényeket adaptálja majd újra.

Korábban már rebesgették, és a hír igaz: HBO Max-sorozat készül a Harry Potterből. De nem ám holmi spin-offról beszélünk, a készülő széria az eredeti, J.K. Rowling által írt regényeket dolgozza majd fel. Az Warner közleménye szerint a készítők rendkívül hűen állnak majd a HP-könyvekhez, olyannyira, hogy sokkal több mindent megmutatnak majd belőlük, mint a 2001 és 2011 között megjelent filmek. Ez azért lehetséges, mert az alkotók minden egyes regénynek egy külön évadot szentelnek.

„A Max elkötelezettsége a könyveim iránt fontos számomra, és alig várom, hogy részese lehessek ennek az új adaptációnak, amely lehetővé teszi azt a mélységet és részletességet, amelyet csak egy televíziós sorozat engedhet meg“ – mondta nyilatkozatában Rowling, aki executive producerként vesz majd részt a széria készítésében.

Ez minden, amit egyelőre tudunk a sorozatról, de egy biztos: ahhoz, hogy megolvasszák a rajongók szívét, kiemelkedően jól kell sikerüljenek az epizódok. Nem beszélve arról, hogy 200 százalékos kell legyen a casting is, hiszen egyelőre egyikünk se képzel el szívesen egy olyan Harry Potter-világot, ahol nem Daniel Radcliffe játssza Pottert és nem Emma Watsont látjuk Hermioneként.

Kiemelt tartalom
12 film és sorozat, amit érdemes csekkolnod áprilisban a Netflix, az HBO Max, a SkyShowtime és a Disney+ kínálatából 12 film és sorozat, amit érdemes csekkolnod áprilisban a Netflix, az HBO Max, a SkyShowtime és a Disney+ kínálatából 2024.4.4 19:51

Látványosan negatív egyébként a sorozat bejelentésének fogadtatása, az Instagram-poszt alatt például nem nagyon találtunk olyan hozzászólásokat, amik méltatnák az új sorozat ötletét. A top komment például így szól: „Légyszi, ne🤦🏻‍♂️ a filmek még mindig időtállóak, a karakterek pedig ikonikusak és legendásak. Ne csináljátok már, fektessetek be máshogy ebbe a hatalmas varázslóvilágba, csináljatok egy sorozatot a tekergőkről vagy Voldemortról 💀“

Meglátjuk, meg tudja-e olvasztani a varázsvilág rajongóinak szívét az új sorozat, ami – jelen tudomásunk szerint – majd érkezik valamikor.