2023.4.15 10:32
Olvasási idő 1:19
Szöllősi Anna

„Reggelizz úgy, mint egy király“ – 5 bruncholós hely Budapesten, ahol biztosan megjön az étvágyad ébredés után

„Reggelizz úgy, mint egy király“ – 5 bruncholós hely Budapesten, ahol biztosan megjön az étvágyad ébredés után
Forrás Facebook / Briós
GASZTRO BRUNCH GASZTRO ÖSSZEÁLLÍTÁS

Megvan a mondás, hogy reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár és vacsorázz úgy, mint egy koldus? Ha nem vagy az a reggelizős típus, mutatunk 5 bruncholós helyet, ami garantáltan meghozza a kedved a legfontosabb étkezéshez!

Keksz 

A Keksz a Madách téri hipszterek Mekkája: a legjobbakkal is megesik néha, hogy egy szép, tavaszi napon megreggeliznek itt a barátaikkal, és hát, véletlenül ott ragadnak az esti kocsmázásra is... Senkit sem hibáztatnánk, mert a Kekszben tényleg verhetetlen a bundás kenyér, és a reggeliken kívül tudunk rendelni többek között sztrapacskát, kolbászválogatást, és kábé bármilyen italt, amit megkívánunk. 

 

Briós

Az Újlipótváros szívében található Briósban egész nap reggelizhetünk, akár egy angol reggelire vágyunk, akár lazacos vagy baconös eggs Benedictre. A hely tökéletesen hozza a klasszikus, laktató brunch-fogásokat, de a menün édes reggelik is helyet kaptak, mint például az amerikai palacsinta. Nagy plusz pont, hogy az á la carte reggeliken túl hétköznaponként elérhető náluk ebédmenü, aminek még az ára is egészen kedvező, főleg újlipótvárosi viszonylatban: 2000 forint egy adag leves és főétel. 

 

Zoska

A Zoska a belvárosi nyüzsi közepén van, a hely mégis elég nyugalmas: maga az utca is csendes, és ha belépsz, a kényelmes fotelek és a kialakítás miatt kicsit olyan, mintha otthon lennél (kivéve, hogy nem neked kell a serpenyő felett állni reggel 8-kor.) Személyes kedvencünk az avokádós szendvics, de a Zoskába akkor is érdemes betérni, ha csak innál egy kávét vagy limonádét két program között.

 

Kaptafa 

Rántott kovászos uborkára vagy török buggyantott tojásra vágysz? Ha azt sem tudod, miről van szó, de elkezdett összefutni a szádban a nyál, irány a bulinegyed! Ennek a helynek lelke van, és a város szívében is viszonylag lokális tudott maradni, egyáltalán nem mondhatni, hogy egy kaptafára menne más Akácfa utcai vendéglátóegységekkel. A fenti különlegességek mellett olyan klasszikusok is helyet kaptak a menün, mint a grillszendvics vagy a bundás kenyér (külön ajánljuk a defibrillátort, ami házi sajtkrémmel, sajttal és baconnel töltött bundás kenyér, és amitől tényleg szívéhez kap az ember.)

 

Sarki fűszeres

A Pozsonyi úti Sarki Fűszeresben nemcsak a szokásos brunchra számíthatunk, de hangulatos deli jellege miatt van egy adag hentes feelingje is: grammra mérik a sajtokat, sonkákat és szalámikat, de különféle krémekből és olívabogyókból is csemegézhetünk előétel gyanánt, mielőtt betolnánk egy adag rántottát vagy bundáskenyeret.