2023.4.4 8:36
Olvasási idő 0:53
Masszi-Rigó Csilla

A Sárkányok háza után újabb Spin-off készül a Trónok harcából – Ezt lehet tudni eddig

FILMEK + SOROZATOK TRÓNOK HARCA/SÁRKÁNYOK HÁZA

Hogyan hódította meg három sárkány Westeros hat királyságát? Hamarosan megtudhatjuk...

Újabb mérföldkőhöz érkezhet a Trónok Harca, ami lassan-lassan franchise-zá növi ki magát. Noha meglehet, sosem fogjuk megtudni, mi lett volna George R. R. Martin könyvsorozatának vége, a Variety forrásai szerint az HBO már el is kezdte előkészíteni Westeros történetének újabb spin-offját. 

Mivel a projekt még nagyon korai stádiumban van, jelenleg sem az író, sem a rendező kiléte nem tisztázott, a keresés azonban már folyamatban van. A nem hivatalos források azt is pedzegetik, hogy a projekthez egy nagyjátékfilm is készülne, az HBO és a Warner Bros. együttműködésében, amely aztán átvezetne a szóban forgó sorozathoz. 

A 2022-es Sárkányok háza óriási siker lett. Forrás IMDB/ HBO

A sorozat azt mesélné el, hogy Aegon és testvérfeleségei, Visenya és Rhaenys hogyan hódítottak meg seregükkel és három sárkányukkal Westeros hét királyságából hatot (Dorne kivételnek számít). I. Aegon volt Westeros első királya, egyben a Vastrón első tulajdonosa is, valamint a neves Targaryen-dinasztia megalapítója. A király és hódításának története háromszáz évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódnának, és még a Sárkányok háza sztoriját is nagyjából 150 évvel megelőznék. 

Bár az elmúlt években több olyan hír is szárnyra kapott, amely az eredeti történet előzményeként vagy éppen folytatásaként került volna vászonra, eddig csak a Sárkányok háza valósult meg 2022-ben. Ezt megelőzően az úgynevezett „hosszú éjszakáról” is forgattak már felvételeket (ennek Naomi Watts lett volna az egyik főszereplője), a stúdió azonban 2019-ben eltörölte a spin-offot, éppen ugyanazon a napon, amikor a Sárkányok háza zöld utat kapott.