2022.11.8 16:38
Olvasási idő 2:05
Maier Péter

5 pizzéria Budapesten, ahol mindenképp kajálj egyszer

5 pizzéria Budapesten, ahol mindenképp kajálj egyszer
Forrás IGEN! Facebook
GASZTRO

Mutatunk öt éttermet, amelyek teljesen új megvilágításba helyezhetik számodra a pizzákat.

Pizzát enni nagyon sokféleképpen lehet, és szerencsére Budapesten is rengeteg különböző pizzéria megtalálható. A legtöbben mégis azokba a közismert éttermekve térnek vissza, amelyek a legnagyobb forgalommal bírnak, de egyáltalán nem biztos, hogy ezek kínálják a legjobb pizzát és a legjobb élményt. Cikkünkben megnéztük, milyen, elsősorban kézműves jellegű pizzázók vannak Budapesten, mi ezeket ajánljuk.

Pizza Manufaktura

A Pizza Manufaktura 2011-ben nyitott, jelenleg az Erkel utcában üzemel. Jó hangulatú hely, ahova szívesen térsz vissza, többek között azért, mert jó arc emberek dolgoznak a helyen és jó arcok járnak oda kajálni is (több egyetem és gimi is van a közelben). Római típusú pizzát készítenek, a feltétek tekintetében pedig széles skáláról választhatsz. Kifejezetten finomat sütnek, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mennyivel kedvezőbb árak vannak annál, amit látvány vagy íz alapján elképzelnél egy hasonló kézműves pizzériáról. 

Cím: Budapest, Erkel u. 4, 1092
Instagram, Facebook
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

brnth (@pizzamanufaktura) által megosztott bejegyzés

MANU+

Mindenképpen külön helyet kell szentelnünk a listán a Pizza Manufaktura „kistestvérének“ is. A MANU+ annyiban különbözik a fent említettől, hogy nem római, hanem nápolyi típusú pizzát készítenek, amelyet leginkább a magas fokon való gyors sütési idő jellemez. Ez pedig nekünk, a vendégeknek a legelőnyösebb, hiszen 60 másodperces sütés mellett még a székünk se melegszik fel alattunk, már fogyaszthatjuk is a pizzát. A MANU+ mellett szól még az is, hogy remek helyen van, az Astoriától nem messze, a Könyvudvarban, illetve kifejezetten fontos szempont szerintünk, hogy általában nagyon jó zenék szólnak az étteremben.

Cím: Budapest, Múzeum krt. 7, 1053
Instagram, Facebook
B. I. A. N. C. A pizza bazsalikommal a MANU+-ban Forrás MANU+ Facebook

IGEN

Szó sincs arról, hogy csak a Duna egyik oldalán találnánk jó kézműves pizzát. A Margit körúton, Buda egyik legjobban megközelíthető helyszínén lévő IGEN pizzéria nem véletlenül vált a város egyik kedvencévé. A Nosalty cikkéből megtudtuk, hogy az étterem  elnyerte az AVPN, azaz a Valódi Nápolyi Pizza Szövetségének tanúsítványát, ezáltal hitelesített nápolyi pizzát fogyaszthatunk náluk. Az IGEN-ben van még valami, ami kiemeli a pizzériák sorából: rengeteg feltétvariáció közül választhatunk.

Cím: Budapest, Margit körút 60, 1027
Instagram, Facebook
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

IGEN (@igen_italia) által megosztott bejegyzés

Digó

Hosszú évek állnak a Digó mögött, tele sikerekkel. A nápolyi pizza egyik hazai óriása három étteremmel rendelkezik, és nem csak Budapesten, de Balatonakarattyán és Szigligeten is jelen vannak. Több fesztiválon is találkozhatunk velük, de a mennyiség sosem ment a minőség rovására. Nápolyi pizza révén itt is rövid, 90 másodperces sütési időről beszélünk. Ha a fővárosban pizzáznál (vagy randiznál), érdemes beülni a Kazinczy utcai Digóba, ahol jobbnál jobb ételek és italok várnak, a pizzákon kívül is.

Cím: Budapest, Kazinczy u. 32, 1075
Instagram, Facebook

Pizzica

Ha a Nagymező utcában vagy az Egyetem téren jársz, és kipróbálnál egy szokatlan, izgalmas pizzafélét, mindenképpen érdemes ellátogatnod a Pizzica-ba. Nem a tipikus kör alakú, szeletelt típust sütik, hanem azt a laziói változatot, amely négyzetre vágott szeleteket jelent vastag tésztával, jó alaposan megpakolva. A Pizzica mint étterem is egy nagyon kedves hely, és azoknak, akik különlegesebb pizzára vágynak, mindenképp érdemes kipróbálni ezt a megoldást, amely leginkább a kenyérlángoshoz hasonlítható.

Cím: Budapest, Nagymező u. 21, 1065
Instagram, Facebook
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

PIZZICA (@pizzica_pizza) által megosztott bejegyzés

Könnyen lehet, hogy kimaradt a te kedvenc pizzériád, de mindenképpen írd meg nekünk, hogy melyik az, és futunk is kipróbálni!