2023.3.20 16:17
Olvasási idő 0:38
Maier Péter

A dugómentes Lánchídért pattannak cangára, és tekerik körbe Budapestet – itt a részletek, ha csatlakoznál

KÖZÉLET BICIKLI BUDAPEST

Az I bike Budapest bringás felvonulás célja az átjárható Lánchíd elérése.

Április 22-én, a Föld napján tartják az I bike Budapest bringás felvonulást, amelynek célja, hogy arra motiválja az embereket, hogy dugómentes, átjárható Lánchíd mellett tegyék le a voksukat. 

A biciklis menet útvonala a következő: Hősök tere – Andrássy út – József Attila utca – Lánchíd – Alagút – Alagút utca – Attila út – Döbrentei tér - Raoul Wallenberg rakpart – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Petőfi híd – Közraktár u. – Salkaházi Sára rakpart – Jane Haining rakpart – Id. Antall J. rakpart – Margit híd – Schulek Frigyes sétány – Alsó-nagyrét, Margitsziget. A délután 4-kor kezdődő bringás felvonulást előzetesen körülbelül kétórásra saccolják a szervezők. 

A rendezvényt az I bike Budapest mellett a Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass Hungary szervezi, céljuk egyértelmű: szeretnék elérni, hogy a Lánchíd könnyen átjárható legyen a biciklisek, gyalogosok és tömegközlekedők számára. Szeretnék arra motiválni a budapestieket, hogy nyáron – amikor a főváros kikéri majd a lakosság véleményét – tegyék le a voksukat a híd új forgalmi rendje mellett.

Az utóbbi hónapokban kizárólag biciklisek, taxisok és buszok használhatták a Lánchíd már átadott útpályáját.