2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Kovács M. Dávid
2023.3.16 11:42
Olvasási idő  1:00

Egy magyar alkotás is versenybe száll Európa legnagyobb animációs fesztiválján

2023 nyarán Annecy-ban mutatkozhat be Buda Flóra Anna "27" című animációs kisfilmje, amely egy szüleivel élő, 27 éves nő ábrándjain keresztül világít rá a fiatalok egyik legégetőbb problémájára, a lakhatási válságra.

Kovács M. Dávid
2023.3.16 11:42 Olvasási idő  1:00
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A kontinens legjelentősebb animációs eseményén, az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjában mutatkozhat be Buda Flóra Anna 27 című kisfilmje – vette észre az animációs alkotásokra szakosodott Dot & Line blog, miután szerdán nyilvánosságra hozták az idei rendezvény néhány versenyprogramját.

 

Az idei Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivált június 11. és 17. között rendezik meg. A franciaországi eseményre mintegy száz ország több mint 3200 filmjét nevezték, de a rövidfilmes versenybe csak 37, az Off Limits szekcióba csupán 7, a Perspectives programba pedig mindössze 19 alkotást válogattak be.

 

Buda Flóra Anna: 27 Forrás: Miyu Productions & Boddah

 

Buda Flóra Anna 27 című, francia-magyar koprodukcióban készült kisfilmje a rövidfilmes versenyprogram 37 animációja között látható. A 11 perces animáció főhőse a 27 éves Alice, aki még mindig a szüleivel él – rávilágítva a fiatalok lakhatási válságára –, a hétköznapok szürkeségéből pedig az ábrándozásba menekül.

A blog szerint a projektet Buda Flóra a viborgi Open Workshop keretében fejlesztette, 2020-ban elnyerte az annecy-i fesztivál MIFA pitchfórumának Ciclic-díját, melynek keretében 2021 végén hat hónapig fejlesztette filmtervét Franciaországban, ráadásul a díjjal 35 ezer eurós pénzjutalom is járt.

 

A 27 a francia Miyu és a magyar Boddah gyártásában készült, producere Emmanuel-Alain Raynal és Pierre Baussaron, valamint Osváth Gábor és Lukács Péter Benjámin. A hangdizájnt Lukács Péter Benjámin és Zányi Tamás készítette, a zenét Mákó Mári és Mákó Rozi szerezte.

 

Buda Flóra animációs filmjében magyar dialógusokat hallunk: a szereplőknek olyan színészek kölcsönzik a hangjukat, mint Stork Natasa, Farkas Franciska, Szabó Simon, Fekete Ádám, Enyedi Éva és Kaszás Márk.

 

A diploma- és tévéfilmek, valamint az alkalmazott animációk bejelentése március végén lesz – vagyis még ezután is szoríthatunk más magyar alkotásokért.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Miyu Productions & Boddah
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra