2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Sport
Masszi-Rigó Csilla
2023.3.14 13:10
Olvasási idő  0:44

Viszlát kenguruk! – A Puma és a Nike és búcsút int az erszényesekből készült csúcskategóriás focicipőknek

Tudtad, hogy a legjobb minőségű focicipők kengurubőrből készülnek? Vagyis csak készültek...

Masszi-Rigó Csilla
2023.3.14 13:10 Olvasási idő  0:44
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Alig két hete jelentette be a PUMA, hogy felhagy a kengurubőrből készült futballcipők gyártásával, a Nike is hasonló lépésre szánta el magát, és mostantól csúcskategóriás Tiempo névre keresztelt sportcipőiket kizárólag szintetikus bőrből állítják majd elő. 

 

A Nike Tiempo cipőit régóta a profi futballisták használják. Forrás: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

 

A kengurubőr évtizedek óta előszeretettel használt alapanyaga a focicipőknek rugalmassága és könnyedsége miatt. Eddig olyan csúcsmodellek készültek kenguruból, mint a Nike Tiempo 9 Elite, az Adidas Predator Pulse vagy a Puma KING (utóbbi mostantól olyan, K-BETTER nevű felsőrésszel fog rendelkezni, ami nem, hogy nem kenguruból, de legalább 20%-ban újrahasznosított műanyagból fog készülni). 

 

Ausztráliában jelenleg körülbelül 43 millió kenguru él 26 millió lakossal szemben. Bár a kontinens szimbóluma lett az állat, sokan – még a kormány is bizonyos szinten – kártevőként tekint az erszényesekre.

 

Ennek értelmében 1999 óta engedélyezett volt a kenguru kereskedelmi célú „felhasználása” a populáció szinten tartásának érdekében még annak ellenére is, hogy sokan ellenzik a vadon élő állatok levágását. 

 

 

A marha- és kecskebőrnél könnyebb, erősebb és rugalmasabb kengurubőrt elsősorban sportcipőkhöz és kesztyűkhöz használják. Mivel az olyan sportóriások, mint a Nike és a Puma most alternatív anyagokat választanak, a kengurubőr iparágra nézve óriási következményekkel járhat majd, ha más vállalatok is követik a példát.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: hypebeast.com Thumbnail:  Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában sport
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra