2023.3.9 8:28
Olvasási idő 0:34
Masszi-Rigó Csilla

Egybeolvad a Facebook és a Messenger, az Instagramra is nagy változás jöhet

TECH-TUDOMÁNY FACEBOOK INSTAGRAM

9 év különállás után most ismét egy helyen használhatjuk a két platformot, sőt, még az Instagramos üzenetek is a Meta-rendszerben lesznek láthatók.

9 év után újra egyesül a Facebook és a Messenger – derül ki a 24.hu híréből. A bejelentést a Facebook igazgatója, Tom Alinson jelentette be figyelmeztetve mindenkit arra, hogy hamarosan ismét a Facebook alkalmazáson belül találhatjuk meg a fiókunknak szánt privát üzeneteket. 

Készülj fel az átszoktatásra! Forrás Onur Dogman/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A vállalat 2014-ben távolította el a Facebook alkalmazásból a levelezési rendszert éppen azzal a céllal, hogy jól különválasztható legyen a két platform. Persze a két applikáció mindig kéz a kézben jártak egymással, három évvel ezelőtt, 2020-ban a szolgáltató kötelezővé tette a Messenger alkalmazásához, hogy a felhasználó rendelkezzen Facebook-fiókkal is. 

Az új rendszert egyelőre csak kis körben tesztelik a fejlesztők, könnyen meglehet azonban, hogy nem csak Facebook-, de Instagram-üzeneteinket is hamarosan közös helyen szemlézhetjük majd. Azt egyelőre nem tudni, böngészőben is visszatér-e a funkció a Facebookra, mely azzal indokolta döntését, hogy így sokkal könnyebb lesz majd tovább küldeni az ismerősöknek a közösségi oldalon felfedezett tartalmakat.