2023.3.8 17:29
Olvasási idő 0:44
Szécsi Krisztián

Ecsetet eldobni: film készül a rendkívül kedves (és sármos) Bob Ross életéből... mondhatni

FILMEK + SOROZATOK FILMEK MŰVÉSZET

Áprilisban már mozikba is kerülhet a Paint.

Bob Ross-t senkinek nem kell bemutatnunk. Mindenki kedvenc festőnek álcázott terapeutája több generáció lelki egészségét nevelte ki tájképeivel. Olyan fontos dolgokat tanulhattunk meg tőle a helyes ecsethasználaton túl, mint az önszeretet, kedvesség és türelem. És most film készül az életéből... mondhatni!

Az amerikai televíziós festő szerepét Owen Wilson alakítja a Paint című alkotásban, mely előreláthatólag áprilisban kerül a mozikba. Ross YouTube-on még fellelhető festős műsorainak népszerűsége az elmúlt élvekben robbanásszerűen megnőtt a YouTube-on – ez többek között a világjárványnak is köszönhető, ahol a nehéz időkben a kreativitás lekötése végett sokan valamilyen alkotó folyamatba fogtak. 

Ám a film mégsem kimondottan Ross-ról szól. Nyilván erősen merít karrierje főbb eseményeiből, s Hollywoodhoz híven a magánéletének csúnyább szegmenseiben is könyékig vájkál, ahogy azt a trailer is mutatja a Paint csupán ötletszerűen idézi Bob Ross-t, de a főszereplő nem a férfi.

A történet egy Carl Nargle nevű szintén televíziós festőről szól, akinek műsorát veszélyezteti egy feltörekvő, szintén tévében utazó művész, Ambrosia. És hát... ennyi a sztori. Többet nem is lehet az előzetesből megtudni, viszont mindenképpen érdekes, egy olyan médiaszemélyiségre alapozni 2023-ban egy nagyobb közönségnek szánt filmet, aki már 28 éve halott.