2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Kovács M. Dávid
2023.3.7 11:43
Olvasási idő  1:04

"Megszakad a szívem" – üzente két halálos áldozatot követelő koncertje után a Grammy-jelölt rapper

Két emberéletet követelő tülekedés tört ki a 23 éves GloRilla rochesteri buliján. A koncertlátogatók állítólag lövések hírére estek pánikba, de a rendőrség egyelőre nem tud arról, hogy bárkit is meglőttek volna a helyszínen.

Kovács M. Dávid
2023.3.7 11:43 Olvasási idő  1:04
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

„WTF, csak most értesültem, hogy mi történt. Imádkozom, hogy mindenki jól legyen“ – írta Twitter-oldalán a 23 éves GloRilla, miután emberéleteket követelő tülekedés tört ki vasárnap esti koncertjén a New York amerikai állambeli Rochesterben.

 

GloRilla a 65. Grammy-díjátadón adott Los Angeles-i fellépése közben, 2023. február 5-én. Forrás: Emma McIntyre / Getty Images

 

A rendőrség első közlése még egy halálos áldozatról, valamint kilenc sérültről szólt, a New York Times később azonban már két halottról cikkezett. A rapper ezzel összehangolva hamarosan újabb tweettel jelentkezett, amelyben már arról ír:

 

Le vagyok sújtva és megszakad a szívem a vasárnapi műsor után történt tragikus halálesetek miatt. A rajongóim jelentik nekem a világot. Imádkozom a családjaikért, és minden érintett gyors felépüléséért.

 

David M. Smith helyi rendőrfőnök egy hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt: GloRilla és Finesse2Tymes koncertjének végén a helyszínről távozók állítólagos lövések hírére pánikba estek, tülekedni kezdtek.

 

 

Az akkor rendelkezésre álló információk szerint: a rendőrök három nőt életveszélyes sérülésekkel találtak, közülük egy 33 éves nő a kórházban életét vesztette, a másik kettő pedig még hétfőn is életveszélyes állapotban volt. Rajtuk kívül hét másik embert is kórházba szállítottak, ők azonban nem voltak kritikus állapotban.

Az MTI híre szerint egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy bárkit is meglőttek vagy megkéseltek volna a helyszínen, ezért a rendőrség nyomozást indított a lökdösődés okának felderítésére. Malik Evans polgármester "epikus méretű tragédiáról" beszélt, és ígéretet tett a felelősök felkutatására.

 

A memphisi GloRilla F.N.F. (Let's Go) című, Hitkidd-del közösen jegyzett dala a legjobb rapteljesítmény díjáért versenyzett az előző havi Grammy-díjátadón., de az elismerést végül Kendrick Lamar húzta be a The Heart Part 5 című számával.

 

 

A végzetes kimenetelű lökdösődések visszatérő jellegűek a tömegrendezvényeken, 2021-ben Travis Scott koncertjén például tíz ember halt meg – a könnyűzene történetének legmegrázóbb koncerttragédiáit ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Emma McIntyre / Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra