2023.3.7 11:43
Olvasási idő 1:04
Kovács M. Dávid

"Megszakad a szívem" – üzente két halálos áldozatot követelő koncertje után a Grammy-jelölt rapper

ZENE EGYESÜLT ÁLLAMOK KONCERT

Két emberéletet követelő tülekedés tört ki a 23 éves GloRilla rochesteri buliján. A koncertlátogatók állítólag lövések hírére estek pánikba, de a rendőrség egyelőre nem tud arról, hogy bárkit is meglőttek volna a helyszínen.

„WTF, csak most értesültem, hogy mi történt. Imádkozom, hogy mindenki jól legyen“ – írta Twitter-oldalán a 23 éves GloRilla, miután emberéleteket követelő tülekedés tört ki vasárnap esti koncertjén a New York amerikai állambeli Rochesterben.

GloRilla a 65. Grammy-díjátadón adott Los Angeles-i fellépése közben, 2023. február 5-én. Forrás Emma McIntyre / Getty Images

A rendőrség első közlése még egy halálos áldozatról, valamint kilenc sérültről szólt, a New York Times később azonban már két halottról cikkezett. A rapper ezzel összehangolva hamarosan újabb tweettel jelentkezett, amelyben már arról ír:

Le vagyok sújtva és megszakad a szívem a vasárnapi műsor után történt tragikus halálesetek miatt. A rajongóim jelentik nekem a világot. Imádkozom a családjaikért, és minden érintett gyors felépüléséért.

David M. Smith helyi rendőrfőnök egy hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt: GloRilla és Finesse2Tymes koncertjének végén a helyszínről távozók állítólagos lövések hírére pánikba estek, tülekedni kezdtek.

Az akkor rendelkezésre álló információk szerint: a rendőrök három nőt életveszélyes sérülésekkel találtak, közülük egy 33 éves nő a kórházban életét vesztette, a másik kettő pedig még hétfőn is életveszélyes állapotban volt. Rajtuk kívül hét másik embert is kórházba szállítottak, ők azonban nem voltak kritikus állapotban.

Kiemelt tartalom
Sulis jóbarátokból feltörekvő világsztárok: először jön Budapestre a King Nun Sulis jóbarátokból feltörekvő világsztárok: először jön Budapestre a King Nun 3 nappal ezelőtt

Az MTI híre szerint egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy bárkit is meglőttek vagy megkéseltek volna a helyszínen, ezért a rendőrség nyomozást indított a lökdösődés okának felderítésére. Malik Evans polgármester "epikus méretű tragédiáról" beszélt, és ígéretet tett a felelősök felkutatására.

A memphisi GloRilla F.N.F. (Let's Go) című, Hitkidd-del közösen jegyzett dala a legjobb rapteljesítmény díjáért versenyzett az előző havi Grammy-díjátadón., de az elismerést végül Kendrick Lamar húzta be a The Heart Part 5 című számával.

A végzetes kimenetelű lökdösődések visszatérő jellegűek a tömegrendezvényeken, 2021-ben Travis Scott koncertjén például tíz ember halt meg – a könnyűzene történetének legmegrázóbb koncerttragédiáit ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.