2023.3.7 11:43
Olvasási idő 1:04
Kovács M. Dávid

"Megszakad a szívem" – üzente két halálos áldozatot követelő koncertje után a Grammy-jelölt rapper

ZENE EGYESÜLT ÁLLAMOK KONCERT

Két emberéletet követelő tülekedés tört ki a 23 éves GloRilla rochesteri buliján. A koncertlátogatók állítólag lövések hírére estek pánikba, de a rendőrség egyelőre nem tud arról, hogy bárkit is meglőttek volna a helyszínen.

„WTF, csak most értesültem, hogy mi történt. Imádkozom, hogy mindenki jól legyen“ – írta Twitter-oldalán a 23 éves GloRilla, miután emberéleteket követelő tülekedés tört ki vasárnap esti koncertjén a New York amerikai állambeli Rochesterben.

GloRilla a 65. Grammy-díjátadón adott Los Angeles-i fellépése közben, 2023. február 5-én. Forrás Emma McIntyre / Getty Images

A rendőrség első közlése még egy halálos áldozatról, valamint kilenc sérültről szólt, a New York Times később azonban már két halottról cikkezett. A rapper ezzel összehangolva hamarosan újabb tweettel jelentkezett, amelyben már arról ír:

Le vagyok sújtva és megszakad a szívem a vasárnapi műsor után történt tragikus halálesetek miatt. A rajongóim jelentik nekem a világot. Imádkozom a családjaikért, és minden érintett gyors felépüléséért.

David M. Smith helyi rendőrfőnök egy hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt: GloRilla és Finesse2Tymes koncertjének végén a helyszínről távozók állítólagos lövések hírére pánikba estek, tülekedni kezdtek.

Az akkor rendelkezésre álló információk szerint: a rendőrök három nőt életveszélyes sérülésekkel találtak, közülük egy 33 éves nő a kórházban életét vesztette, a másik kettő pedig még hétfőn is életveszélyes állapotban volt. Rajtuk kívül hét másik embert is kórházba szállítottak, ők azonban nem voltak kritikus állapotban.

Kiemelt tartalom
„Egyetlen ponton sem tudod megjósolni, mi következik” – Magyarországra jön Ski Mask The Slump God „Egyetlen ponton sem tudod megjósolni, mi következik” – Magyarországra jön Ski Mask The Slump God 2024.7.4 12:58

Az MTI híre szerint egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy bárkit is meglőttek vagy megkéseltek volna a helyszínen, ezért a rendőrség nyomozást indított a lökdösődés okának felderítésére. Malik Evans polgármester "epikus méretű tragédiáról" beszélt, és ígéretet tett a felelősök felkutatására.

A memphisi GloRilla F.N.F. (Let's Go) című, Hitkidd-del közösen jegyzett dala a legjobb rapteljesítmény díjáért versenyzett az előző havi Grammy-díjátadón., de az elismerést végül Kendrick Lamar húzta be a The Heart Part 5 című számával.

A végzetes kimenetelű lökdösődések visszatérő jellegűek a tömegrendezvényeken, 2021-ben Travis Scott koncertjén például tíz ember halt meg – a könnyűzene történetének legmegrázóbb koncerttragédiáit ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.