2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Kovács M. Dávid
2023.3.2 18:39
Olvasási idő  1:07

Meghalt Steve Mackey, a Pulp legjobb éveinek basszusgitárosa

Steve Mackey 1989-ben lépett be a legendás zenekarba, amelynek a britpop számos megkerülhetetlen dalt és lemezt köszönhet. A zenészt három hónapja kórházban ápolták, vélhetően az egészségi állapota miatt nem csatlakozott a nemrég újra összeálló csapathoz.

Kovács M. Dávid
2023.3.2 18:39 Olvasási idő  1:07
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

56 éves korában meghalt Steve Mackey brit zenész és producer, aki a Pulp basszusgitárosa volt a zenekar legsikeresebb éveiben, írja a Guardian.

 

Jarvis Cocker és Steve Mackey az 1995-ös Glastonbury fesztiválon Forrás: Mick Hutson / Getty Images

 

A zenész halálhírét felesége, a stylistként és divatújságíróként egyaránt ismert Katie Grand (Love magazin) jelentette be az Instagram-oldalán.

 

Három hónapos kórházi kezelés után, amely során minden erejével és elszántságával küzdött, megdöbbenve és lesújtva vettünk búcsút ragyogó, csodálatos férjemtől, Steve Mackey-től. (...) Ő volt a legtehetségesebb ember, akit valaha ismertem, kivételes zenész, producer, fotós és filmes

 

– írta posztjában özvegye, Katie Grand.

 

A Sheffieldből származó Steve Mackey 1989-ben csatlakozott a Pulphoz, így először a zenekar harmadik, Separations című lemezén működött közre. A későbbiekben a Pulp összes albumán játszott, köztük az 1994-es His ‘n’ Hers és az 1995-ös Different Class című lemezeken, amelyeket máig a kilencvenes évek britpop-hullámának csúcsteljesítményei között jegyeznek.

 

 

Steve Mackey tavaly októberben jelentette be, hogy bár a Szigetet kétszer is megjárt Pulp néhány koncert erejéig újra összeáll, ő nem csatlakozik a többiekhez. „Kivételesen büszke vagyok arra, amit együtt alkottunk, de úgy döntöttem, hogy inkább a jelenlegi projektjeimmel, azaz zeneírással, filmkészítéssel és fotózással foglalkozom“ – írta a zenész.

Mackey a felesége révén egy ideje már a divat világában is otthonosan mozgott, ahol fotós és videós munkáival igyekezett kiteljesedni, olyan márkáknak dolgozott be, mint a Miu Miu, az Armani, a Moncler és a Saint Laurent. Sőt, a Gucci pár hónapja lemondott kreatív igazgatójával, Alessandro Michele-lel az olasz divatóriás zenei arculatán is együtt dolgozott.

 

Steve Mackey társszerzője és producere volt a Florence + the Machine Lungs című debütalbumának, társproducere volt MIA áttörést hozó Galang című slágerének, dolgozott a Horrors korai felvételein, a Spiritualized 2018-as And Nothing Hurt című albumán, illetve a Daft Punkból ismert Thomas Bangalterrel együtt producerkedett az Arcade Fire 2017-es, Everything Now című albumán.

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Mick Hutson / Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra