2023.3.1 17:42
Olvasási idő 1:13
Szécsi Krisztián

Justin Bieber végül teljesen lemondta Justice világkörüli turnéját

ZENE JUSTIN BIEBER ZENE

Betegsége áll a háttérben.

A kanadai énekest még tavaly diagnosztizálták Ramsay Hunt-szindrómával (RHS), mely miatt kérdéses volt, hogy a 2022-es Sziget-fellépését még bevállalja-e Justin vagy sem. 

Az RHS-t vírusos reaktiváció okozza, melynek fő szimptómája az arcbénulás – ez volt az énekes betegéségének kezdeti tünete is. S bár orvosok garmadájával kezdte meg kezelését Bieber, s úgy is tűnt, hogy szervezete pozitívan reagál a gyógyszerekre, most mégis úgy látszik, hogy egészsége érdekében – meg talán, hogy Miss Hailey Mean Girl Bieber maga mellett tudhassa – úgy döntött, hogy Justice világkörüli turnéját nem tolja tovább, inkább végleg lemondja.

Az elmúlt évben a turné több mint 65 millió amerikai dollár (körülbelül 22 milliárd HUF) bevételt hozott, ennek ellenére a rajongók megdöbbenésüket fogadták, s hangot is adtak az interneten annak, hogy még mindig nem kapták vissza a korábban jegyvisszatérítést.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber) által megosztott bejegyzés

Bieberék háza táján most igencsak áll a bál a jegybalhékon túl is, hiszen egy hete gyakorlatilag csak attól hangos az internet, hogy felesége, a nepo baby Hailey Bieber, született Baldwin, hogyan vegzálja testalkata miatt a BBL koronázatlan királynőjével, Kylie Jennerrel karöltve gyerekkorunk egyetlen New York-i boszorkányát, Selena Gomezt. Az év eddigi legnagyobb internetes fiaskója egy jogosnak mondható karaktergyilkosságig vezetett, minek következtében milliók kezdték kikövetni Mrs Biebert és Jennert is.

Mi is az az RHS?
A Ramsay-Hunt szindróma egy olyan betegséget takar, amelynél a fülkagylón, illetve a hallójárat területén herpeszes hólyagok jelennek meg, amit nagyfokú fülfájdalom előz meg, illetve bekövetkezik az azonos oldali arcideg bénulása is. Kórokozója ugyanaz a (herpeszvírusok közé tartozó) Varicella zoster vírus, amely gyerekkorban bárányhimlőt, felnőtteknél pedig övsömört okoz. Azért alakulhat ki, mert a bárányhimlőből, illetve övsömörből való felépülés után a fertőzést okozó vírus továbbra is a szervezetben marad, az immunrendszer gyengülésekor pedig aktivizálódhat. (hazipatika.hu)