2023.3.2 17:41
Olvasási idő 1:54
Kovács M. Dávid

Jennifer Aniston és Adam Sandler nyomozóházaspárjától a Pornhub-sztoriig – ezek lesznek a Netflix márciusi újdonságai

Jennifer Aniston és Adam Sandler nyomozóházaspárjától a Pornhub-sztoriig – ezek lesznek a Netflix márciusi újdonságai
Forrás Netflix
FILMEK + SOROZATOK FILMEK NETFLIX SOROZATOK STREAMING

A Gyagyás gyilkosság folytatásával, Idris Elba egész estés John Luther-filmjével, Chris Rock élő standup-műsorával, a Pornhubról szóló dokumentumfilmmel és a Shadow and Bone második évadával bővül márciusban a Netflix kínálata.

Miután sorra vettük az HBO Max legfontosabb márciusi premierjeit, ebben a cikkünkben összeszedjük, hogy milyen filmek és sorozatok érkeznek a hónapban a másik nagy streamingplatformra.

Luther: A lemenő nap

„Nem én leszek az a fickó. Én John Luther vagyok“ – jelentette ki nemrég Idris Elba, amikor sokadjára is feltették neki a kérdést, hogy nem szeretné-e átvenni James Bond szerepét. Mint ismert, a 2010 és 2019 között öt évadot megélt BBC-sorozat márciusban egész estés folytatást kap, amelyben egy erőszakos sorozatgyilkos tartja rettegésben Londont, miközben a zseniális, de kegyvesztett nyomozó, Luther rács mögött ül, úgyhogy inkább megszökik a börtönből, hogy befejezze a melót. (Premier: március 10.)

A bűvész elefántja

Március közepén debütál A bűvész elefántja című animációs mozi, amely a kétszeres Newbery-díjas amerikai író, Kate DiCamillo 2009-es, azonos című regényéből készült. A kedvesnek ígérkező alkotás egy Peter nevű fiúról szól, aki egy jósnőtől megtudja, hogy egy titokzatos elefánt és egy varázsló vezetheti el rég nem látott húgához – ezzel pedig kezdetét is veszi a kaland. (Premier: március 17.)

Tetőpont: a Pornhub története

A Netflix hamarosan megjelenő dokumentumfilmje a világ egyik leglátogatottabb weboldalának történetét meséli el. A szereplőkkel, aktivistákkal és korábbi alkalmazottakkal készített interjúkkal tarkított doku célja, hogy a Pornhub sikereinek és botrányainak mélyére ásson – a pikáns témaválasztás miatt biztosan sok nézője lesz majd Suzanne Hillinger filmjének. (Premier: március 15.)

Shadow and Bone – Árnyék és csont (2. évad)

Március közepén a második évadával tér vissza a Netflix Árnyék és csont című sorozata, amelynek alapját Leigh Bardugo izraeli-amerikai író fiatal felnőtteknek szóló fantasyregénye szolgáltatta. A könyvtrilógia első részének címét viselő sorozat 2021 tavaszán debütált a platformon, majd néhány héttel a bemutató után be is rendelték a következő évadot. Fun fact: az első évadban a Curtis Topon vagyok című klipje nyomán kiürített iszkaszentgyörgyi kastély alakítja azt az árvaházat, amelyben Alina és Mal felnőttek – a történtekről részletesebben is beszámoltunk egy februári cikkünkben. (Premier: március 16.)

Chris Rock: Szelektív felháborodás

Március első hétvégéjén a Netflix eddigi története során először közvetíti majd élőben egy humorista standup-műsorát – ez a komikus pedig nem más, mint Chris Rock, aki a tavalyi Oscar-gálán egy történelmi maflást kapott Will Smith-től. A Netflix közlése szerint Rock erre a pofonra is kitér majd az élő műsorban, amit épp az idei Oscar-gála előtti hétvégére időzítettek. (Premier: magyar idő szerint március 5., 04:00)

 

Gyagyás gyilkosság 2

Megvan még a 2019-es Gyagyás gyilkosság, amiben Adam Sandler és Jennifer Aniston egy nyaraló házaspárt alakít, akik egy európai vakációjuk során egy rejtélyes gyilkossági ügyben találják magukat? A vígjátékot olyan lelkesen fogadta a közönség, hogy a Netflix benevezett a folytatásra is, amiben a két főszereplő már főállású nyomozóként tér vissza – a második részt azonban már nem Kyle Newacheck, hanem Jeremy Garelick, a Bérhaverok rendezője, illetve a Szakíts, ha bírsz egyik írója jegyzi. (Premier: március 31.)

Ez a cikk csupán egy válogatás a Netflix kapuban álló premierjei közül, az említettek mellett további filmek és sorozatévadok is érkeznek a streamingplatformra, további részletek a szolgáltatás felületén.