2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Kovács M. Dávid
2023.3.1 17:00
Olvasási idő  2:33

Tíz film és sorozat az HBO Maxon, amik elé bevackolhatjuk magunkat a hűvös márciusi estéken

Arany Pálma-díjas alkotással, megkerülhetetlen botrányfilmmel, a francia új hullám klasszikusaival, valamint Brad Pitt, Tom Hardy, Dev Patel és Alicia Vikander alakításaival bővül márciusban az HBO Max kínálata.

Kovács M. Dávid
2023.3.1 17:00 Olvasási idő  2:33
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Tíz film és sorozat az HBO Maxon, amik elé bevackolhatjuk magunkat a hűvös márciusi estéken
Forrás: Vertigo Média Kft.;

Noha márciusban véget ér az idei év eddigi talán legnagyobb dobása, a The Last of Us, az HBO Maxnál mindent megtesznek azért, hogy a sorozat első évadának kifutása után se mondjunk le az előfizetésünkről. Ebben a cikkünkben a streamingszolgáltató márciusi újdonságaiból válogattunk.

 

A szomorúság háromszöge

A svéd Ruben Östlund 2017-ben A négyzettel, öt évvel később pedig A szomorúság háromszögével vitte haza az Arany Pálmát Cannes-ból, ahová idén is visszatér, hiszen őt választották a filmfesztivál zsűrielnökének. Közben a filmes tavalyi rendezését három Oscar-díjra jelölték, a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriákban is izgulhatunk érte. (Premier: március 17.)

 

 

A zöld lovag

Dev Patel, Alicia Vikander és Joel Edgerton egy középkori fantasyban, amit az Artúr királyi mondavilág egyik története ihletett? Így igaz, A Zöld lovagot (angolul: The Green Knight) ráadásul az a David Lowery rendezte, aki a Casey Affleckkel és Rooney Marával forgott, A Ghost Story (magyarul: Kísértettörténet) című filmet is jegyzi. Mivel a Dev Patel-féle Zöld lovag Magyarországon nem került mozikba, a mostani bemutatónak igazán lehet örülni. (Premier: március 24.)

 

 

Venom

Miközben Tom Hardy a napokban arról beszélt, hogy már zajlanak a Venom 3 munkálatai, addig az HBO Max a filmsorozat első részével kedveskedik a képregényfilmek rajongóinak. Amikor kiderült, hogy Pókember különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele önálló filmet kap, mindenki izgatottan várta a végeredményt, és bár a 2018 őszén debütáló film nem aratott osztatlan sikert, a mozikban mégis jól teljesített – a streamingplatformon is biztosan sok nézője akad majd. (Premier: március 3.)

 

 

Francois Truffaut: Lopott csókok / Négyszáz csapás / Az utolsó metró

Noha Quentin Tarantino nemrég „egy nagyon szenvedélyes, botcsinálta amatőrnek“ nevezte, Francois Truffaut-t azért a többség még mindig a francia új hullám egyik emblematikus filmeseként tiszteli. A Ponyvaregény rendezőjének annyiban egyébként igaza van, hogy Truffaut úgy került a kamera mögé, hogy nem érettségizett le és tudását nem iskolákban, hanem autodidaktaként szerezte. A francia film kedvelőinek jó hír, hogy március 6-tól Francois Truffaut három filmje, a Lopott csókok (1968), a Négyszáz csapás (1959) és Az utolsó metró (1980) is elérhető lesz a platformon. (Premier: március 6.)

 

 

A nagy zabálás

„Ebben a filmben a hősök szarnak, basznak, böfögnek, finganak. Más szóval: élnek. Senki se mondhatja, hogy a francia film megijed a saját árnyékától“ – vette védelmébe Jean-Louis Bory A nagy zabálás című filmet Le Nouvel Observateur hasábjain, miután a francia sajtó azon derpegett, hogy „ez a hányadék képviseli hivatalosan Franciaországot a cannes-i filmfesztiválon“. Az olasz Marco Ferreri 1973-as munkája valóban megosztó alkotás, de vitathatatlanul a filmtörténet megkerülhetetlen darabja. (Premier: március 27.)

 

 

Ad Astra – Út a csillagokba

Hiába csúfolták többen a szegény ember Csillagok közöttjének, a szkafanderes Brad Pitt gondoskodott róla, hogy az Ad Astra című filmjére néhány évvel a mozikba kerülése után is emlékezzünk. Roy McBride műszaki tiszt sztoriját egyébként a Z, az elveszett város és az Idegen földön című filmeket jegyző James Gray vitte mozivászonra, aki tavaly Armageddon Time címmel, Anne Hathaway és Jeremy Strong főszereplésével hozta ki legújabb rendezését. (Premier: március 10.)

 

 

Perry Mason (2. évad)

Március első felében második évadával tér vissza a Matthew Rhys-féle, többszörösen Emmy-jelölt Perry Mason. A harmincas évek Los Angelesében játszódó sorozat az amerikai Erle Stanley Gardner klasszikus karaktereire épül, és a legendás védőügyvéd (még mindig Perry Mason) előzménytörténetét meséli el. Az évad ismét nyolcrészes lesz, hetente jönnek majd ki az újabb epizódok, a finálét április 24-én láthatjuk majd. (Premier: március 7.)

 

 

Utódlás (4. évad)

2021 decembere után negyedik és egyben utolsó évadával tér vissza az Utódlás, amely a közel ötven Emmy-jelöléséből 13-at díjra is váltott. Az alkotók szerencsére nem szerették volna fölöslegesen húzni a lezárást, így hamarosan végleg elvarrják a szálakat. A negyedik évadban új szereplők is feltűnnek, akiket többek között Annabeth Gish, Adam Godley, Eili Harboe és Jóhannes Haukur Jóhannesson alakítanak. (Premier: március 27.)

 

 

Ez a cikk csupán egy válogatás az HBO Max kapuban álló premierjei közül, az említettek mellett további filmek és sorozatévadok is érkeznek a streamingplatformra, további részletek a szolgáltatás felületén.
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Vertigo Média Kft.
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra