2023.3.1 17:00
Olvasási idő 2:33
Kovács M. Dávid

Tíz film és sorozat az HBO Maxon, amik elé bevackolhatjuk magunkat a hűvös márciusi estéken

Tíz film és sorozat az HBO Maxon, amik elé bevackolhatjuk magunkat a hűvös márciusi estéken
Forrás Vertigo Média Kft.
FILMEK + SOROZATOK FILMEK HBO SOROZATOK STREAMING

Arany Pálma-díjas alkotással, megkerülhetetlen botrányfilmmel, a francia új hullám klasszikusaival, valamint Brad Pitt, Tom Hardy, Dev Patel és Alicia Vikander alakításaival bővül márciusban az HBO Max kínálata.

Noha márciusban véget ér az idei év eddigi talán legnagyobb dobása, a The Last of Us, az HBO Maxnál mindent megtesznek azért, hogy a sorozat első évadának kifutása után se mondjunk le az előfizetésünkről. Ebben a cikkünkben a streamingszolgáltató márciusi újdonságaiból válogattunk.

A szomorúság háromszöge

A svéd Ruben Östlund 2017-ben A négyzettel, öt évvel később pedig A szomorúság háromszögével vitte haza az Arany Pálmát Cannes-ból, ahová idén is visszatér, hiszen őt választották a filmfesztivál zsűrielnökének. Közben a filmes tavalyi rendezését három Oscar-díjra jelölték, a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriákban is izgulhatunk érte. (Premier: március 17.)

A zöld lovag

Dev Patel, Alicia Vikander és Joel Edgerton egy középkori fantasyban, amit az Artúr királyi mondavilág egyik története ihletett? Így igaz, A Zöld lovagot (angolul: The Green Knight) ráadásul az a David Lowery rendezte, aki a Casey Affleckkel és Rooney Marával forgott, A Ghost Story (magyarul: Kísértettörténet) című filmet is jegyzi. Mivel a Dev Patel-féle Zöld lovag Magyarországon nem került mozikba, a mostani bemutatónak igazán lehet örülni. (Premier: március 24.)

Venom

Miközben Tom Hardy a napokban arról beszélt, hogy már zajlanak a Venom 3 munkálatai, addig az HBO Max a filmsorozat első részével kedveskedik a képregényfilmek rajongóinak. Amikor kiderült, hogy Pókember különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele önálló filmet kap, mindenki izgatottan várta a végeredményt, és bár a 2018 őszén debütáló film nem aratott osztatlan sikert, a mozikban mégis jól teljesített – a streamingplatformon is biztosan sok nézője akad majd. (Premier: március 3.)

Francois Truffaut: Lopott csókok / Négyszáz csapás / Az utolsó metró

Noha Quentin Tarantino nemrég „egy nagyon szenvedélyes, botcsinálta amatőrnek“ nevezte, Francois Truffaut-t azért a többség még mindig a francia új hullám egyik emblematikus filmeseként tiszteli. A Ponyvaregény rendezőjének annyiban egyébként igaza van, hogy Truffaut úgy került a kamera mögé, hogy nem érettségizett le és tudását nem iskolákban, hanem autodidaktaként szerezte. A francia film kedvelőinek jó hír, hogy március 6-tól Francois Truffaut három filmje, a Lopott csókok (1968), a Négyszáz csapás (1959) és Az utolsó metró (1980) is elérhető lesz a platformon. (Premier: március 6.)

A nagy zabálás

„Ebben a filmben a hősök szarnak, basznak, böfögnek, finganak. Más szóval: élnek. Senki se mondhatja, hogy a francia film megijed a saját árnyékától“ – vette védelmébe Jean-Louis Bory A nagy zabálás című filmet Le Nouvel Observateur hasábjain, miután a francia sajtó azon derpegett, hogy „ez a hányadék képviseli hivatalosan Franciaországot a cannes-i filmfesztiválon“. Az olasz Marco Ferreri 1973-as munkája valóban megosztó alkotás, de vitathatatlanul a filmtörténet megkerülhetetlen darabja. (Premier: március 27.)

Ad Astra – Út a csillagokba

Hiába csúfolták többen a szegény ember Csillagok közöttjének, a szkafanderes Brad Pitt gondoskodott róla, hogy az Ad Astra című filmjére néhány évvel a mozikba kerülése után is emlékezzünk. Roy McBride műszaki tiszt sztoriját egyébként a Z, az elveszett város és az Idegen földön című filmeket jegyző James Gray vitte mozivászonra, aki tavaly Armageddon Time címmel, Anne Hathaway és Jeremy Strong főszereplésével hozta ki legújabb rendezését. (Premier: március 10.)

 

Perry Mason (2. évad)

Március első felében második évadával tér vissza a Matthew Rhys-féle, többszörösen Emmy-jelölt Perry Mason. A harmincas évek Los Angelesében játszódó sorozat az amerikai Erle Stanley Gardner klasszikus karaktereire épül, és a legendás védőügyvéd (még mindig Perry Mason) előzménytörténetét meséli el. Az évad ismét nyolcrészes lesz, hetente jönnek majd ki az újabb epizódok, a finálét április 24-én láthatjuk majd. (Premier: március 7.)

Utódlás (4. évad)

2021 decembere után negyedik és egyben utolsó évadával tér vissza az Utódlás, amely a közel ötven Emmy-jelöléséből 13-at díjra is váltott. Az alkotók szerencsére nem szerették volna fölöslegesen húzni a lezárást, így hamarosan végleg elvarrják a szálakat. A negyedik évadban új szereplők is feltűnnek, akiket többek között Annabeth Gish, Adam Godley, Eili Harboe és Jóhannes Haukur Jóhannesson alakítanak. (Premier: március 27.)

Ez a cikk csupán egy válogatás az HBO Max kapuban álló premierjei közül, az említettek mellett további filmek és sorozatévadok is érkeznek a streamingplatformra, további részletek a szolgáltatás felületén.