2023.3.1 15:23
Olvasási idő 0:44
Szécsi Krisztián

A Netflix is beszáll a Pokémon-bizniszbe: érkezik az első stop-motion film a franchise történetében

FILMEK + SOROZATOK NETFLIX POKÉMON

A nagy bejelentés után, miszerint Ash és Pikachu kalandjai 25 év után végleg véget érnek, sok Pokémon-rajongóban felmerül a kérdés, milyen formában folytatódnak találkozhatunk a továbbiakban mindenki kedvenc zsebszörnyeivel.

Az eddig is sejthető volt, hogy a Pokémon-franchise, melynek értéke 2023-ban körülbelül 77 milliárd amerikai dollárnak (26 billió (!) HUF) feleltethető meg, hogy egy hamar nem készül lehúzni a rolót. Novemberben megjelent nagysikerű open world (nyitott világú) játékkal, a Pokémon Scarlet and Pokémon Violettel egy egészen új korszak vette kezdetét a sorozat életében – ezt csak megerősítette a tény, hogy a Nemzetközi Pokémonnapon, melyet február 27-én ünneplünk, a brand vezetői bejelentették, hogy kollaborációba kezdenek a legnagyobb streaming szolgáltatóval, a Netlixszel.

Pokémon Concierge címmel (Pokémon házmester) a stúdió ambiciózus stop-motion animációs műsora készül. Az alkotás helyszíne egy pokémon nyaralókomplexum lesz, ahol Haru - a főszereplő portás - és Psyduck pokémonja különböző más, ott nyaraló pokémonokkal és edzőkkel kötnek barátságot. A minitrailer sok mindent nem árul el, igazából még a várható megjelenést sem említi, ám az eddigi Pokémon-filmekből, melyekből szám szerint eddig 23 készült, és azoknak látványvilágából kiindulva, mindenképpen egy érdekes alkotásra számíthatnak a rajongók a stop-motion semmihez sem fogható hangulatával fűszerezve.