2023.3.1 11:58
Olvasási idő 0:48
Szécsi Krisztián

Sziget update: végre többet lehet pisilni és lélegezni a fesztiválon

ZENE FESZTIVÁL SZIGET

Idén augusztus 10 és 16 között minden szitizen komfortzónája az egekben lehet!

 Az elmúlt évek rossz környezeti visszajelzéseit úgy tűnik végre meghallgatták a Sziget fesztivál szervezői, hiszen a Szabadság Szigete idén több innovatív újítással is várja a zene szerelmeseit.

Az egyik legnagyobb problémát jelentő levegőszennyezetséget a téli időszak alatt megújított füves területek öntözésén túl egy korszerű pormentesítő technikával orvosolják, mely a környező levegőből vonja el a nedvességet, és egy enyhén vizenyős réteget képez a homok- és agyagszemcsék között. Ez a nedves réteg a felszínen marad, és segít megakadályozni a por levegőbe szállását. Az alábbi videón láthatjuk is a technika metódusát.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Sziget Festival (@szigetofficial) által megosztott bejegyzés

Plusz a lélegzés mellett – olybá tűnik – idén több ülőalkalmatossággal is készül a fesztivál stábja... mármint toalettel. 
A tavalyi visszajelzések alapján korszerűsítette a Sziget szervezőgárdája a fesztiválon található szaniterblokkokat, így a wc-k 95%-a gyakorlatilag öblítéssel és folyóvízzel ellátott konténerblokkokból fog állni, amely a kényelem mellett fenntarthatósági funkcióit is betölti. Mindemellett pedig még több zuhanyzó és mosdó érkezik, hogy garantáltan felfrissülten vághassunk neki a bulizásnak.

Ám az ikonikusnak számító ToiToi-okat sem engedték el végleg, ha másért nem is, akkor a Secret Party, azaz a wc-n keresztül nyíló titkos bulihelyszín miatt.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Sziget Festival (@szigetofficial) által megosztott bejegyzés

Egyébként, a fesztivál hagyományaihoz híven, hamarosan érkeznek a második körös Sziget-nevek, s az első turnusban felfedett fellépők alapján a 2023-as fesztivált sokáig emlegetni fogjuk még.