2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Szécsi Krisztián
2023.3.1 11:58
Olvasási idő  0:48

Sziget update: végre többet lehet pisilni és lélegezni a fesztiválon

Idén augusztus 10 és 16 között minden szitizen komfortzónája az egekben lehet!

Szécsi Krisztián
2023.3.1 11:58 Olvasási idő  0:48
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

 Az elmúlt évek rossz környezeti visszajelzéseit úgy tűnik végre meghallgatták a Sziget fesztivál szervezői, hiszen a Szabadság Szigete idén több innovatív újítással is várja a zene szerelmeseit.

 

Az egyik legnagyobb problémát jelentő levegőszennyezetséget a téli időszak alatt megújított füves területek öntözésén túl egy korszerű pormentesítő technikával orvosolják, mely a környező levegőből vonja el a nedvességet, és egy enyhén vizenyős réteget képez a homok- és agyagszemcsék között. Ez a nedves réteg a felszínen marad, és segít megakadályozni a por levegőbe szállását. Az alábbi videón láthatjuk is a technika metódusát.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Sziget Festival (@szigetofficial) által megosztott bejegyzés

 

 

Plusz a lélegzés mellett – olybá tűnik – idén több ülőalkalmatossággal is készül a fesztivál stábja... mármint toalettel. 
A tavalyi visszajelzések alapján korszerűsítette a Sziget szervezőgárdája a fesztiválon található szaniterblokkokat, így a wc-k 95%-a gyakorlatilag öblítéssel és folyóvízzel ellátott konténerblokkokból fog állni, amely a kényelem mellett fenntarthatósági funkcióit is betölti. Mindemellett pedig még több zuhanyzó és mosdó érkezik, hogy garantáltan felfrissülten vághassunk neki a bulizásnak.

Ám az ikonikusnak számító ToiToi-okat sem engedték el végleg, ha másért nem is, akkor a Secret Party, azaz a wc-n keresztül nyíló titkos bulihelyszín miatt.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Sziget Festival (@szigetofficial) által megosztott bejegyzés

 

 

Egyébként, a fesztivál hagyományaihoz híven, hamarosan érkeznek a második körös Sziget-nevek, s az első turnusban felfedett fellépők alapján a 2023-as fesztivált sokáig emlegetni fogjuk még.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Joseph Okpako / Contributor
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra