2023.2.28 10:44
Olvasási idő 0:51
Szöllősi Anna

Feltűnően kivételeztek egy corvinusos hallgatóval a vizsgán, a családi háttér is közrejátszhatott

KÖZÉLET BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM EGYETEM MOL

A szülők külön megkereshették a Budapesti Corvinus Egyetem tanárait, hogy adjanak a gyereküknek még egy esélyt.

Etikai eljárást indítottak a Budapesti Corvinus Egyetem két munkatársa ellen is – írta meg az egyetem szakszervezeti tagjainak zárt Facebook-csoportjában Ádám Zoltán, a Corvinus Közgazdasági Intézetének docense, aki maga kezdeményezte az eljárást.

Mint írja, a téli vizsgaidőszakban „az egyik hallgató a többiektől fizikailag elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján tehetett (sikeres) vizsgát, miközben az illető a minden más hallgatóval szemben szigorúan érvényesített tantárgyi adatlap feltételrendszere szerint eleve nem is kaphatott volna a tárgyból elégtelennél jobb jegyet.“ Arra is kitért, hogy az érintett hallgató családja 

„a sajtóban elérhető, nyilvános információk szerint érdemi Mol-részesedéssel rendelkezik“, a szülők pedig személyesen és email-ben is próbáltak nyomást gyakorolni és közbenjárni az egyetem vezetőinél, hogy a gyerekük kaphasson még egy lehetőséget.

Ádám a 444-nek juttatta el a bejegyzést, akiket arról tájékoztatott, hogy az egyetem három munkatársával szemben kezdeményezett etikai eljárást, ami a poszt megírásáig már két ember ellen el is indult.

Kiemelt tartalom
Vajon jól választottál? – 7 tipp gólyáknak, ha az első egyetemi hónap után még lennének kétségeid Vajon jól választottál? – 7 tipp gólyáknak, ha az első egyetemi hónap után még lennének kétségeid 2023.10.1 9:51

„Véleményem szerint az ügynek különös aktualitást ad az a körülmény, hogy az Európai Bizottság döntése értelmében napirendre került az államiból alapítványi fenntartásba került magyar egyetemek akadémiai autonómiájának kérdése. Meggyőződésem szerint az ügy rávilágít arra, hogy az akadémiai autonómiát nemcsak az korlátozhatja, ha a fenntartó alapítványok kuratóriumaiban kormánytagok ülnek, hanem az is, ha olyan vállalati vezetők, akikkel szemben az egyetem és annak vezetői egyoldalú függő helyzetben vannak“ – jegyezte meg bejegyzésében az egyetem docense.