2023.2.23 15:51
Olvasási idő 0:59
Szöllősi Anna

Gigaméretű fémgömb jelent meg a japán tengerparton, ami azonnal beindította a konteógyárat

ÉLETMÓD JAPÁN KONTEÓ

Azt már biztosan tudjuk, hogy a fémgömb veszélytelen.

A „vasgolyóként“ emlegetett tárgy kedden sodródott partra a japán Hamamatsunál, amit egy tengerparton sétáló ember szúrta ki. A rendőrök és tűzszerészek azonnal a helyszínre siettek, és lezárták a partszakaszt. Kiderült, hogy a tárgy üreges, tehát nem jelent veszélyt a környéken lévőkre, de a hatóságok még mindig nem tudják, hogy a fura valami honnan származik.

Bár a gömb veszélytelen, eléggé felborzolta a kedélyeket és nem akadályozta meg a közvéleményt abban, hogy cifrábbnál cifrább elméleteket kezdjenek el gyártani. Egy strandoló például nem is értette a hirtelen jött felhajtást, hiszen elmondása szerint a titokzatos gömb már egy hónapja a parton van. Azt is állította, hogy ő maga is próbálta meglökni és elmozdítani a rejtélyes tárgyat, persze sikertelenül. 

Kiemelt tartalom
40 éves lett Mark Zuckerberg: elhoztuk a legjobb összeesküvés-elméleteket a Facebook atyjáról 40 éves lett Mark Zuckerberg: elhoztuk a legjobb összeesküvés-elméleteket a Facebook atyjáról 2 nappal ezelőtt

Természetesen megjelent a neten a csoport, akik szerint egy lezuhant UAP-ról (azonosítatlan légi jelenség) vagy ufóról van szó, míg mások elviccelték a dolgot, és Dragon Ballnak vagy épp egy hatalmas vesekőnek titulálták a gömböt.

A magyarázat ennél sokkal egyszerűbb (és kevésbé szalagcímbe illő) lehet: a labda megemelt fogantyúi arra utalnak, hogy valószínűleg csak egy egyszerű bóját kapott így fel az internet.