2023.2.21 18:37
Olvasási idő 0:32
Kovács M. Dávid

Bezár a természetjárók egyik kedvenc büféje a Kéktúra vonalán

GASZTRO MAGYARORSZÁG TERMÉSZETJÁRÁS VENDÉGLÁTÁS

Ha esetleg erre az évre terveztétek volna az Országos Kék 19. szakaszát, van egy rossz hírünk: a szandaváraljai Várpult büfé nem bírt az áremelkedésekkel, tavasztól csendes lesz a palóc parasztház udvara.

Az elszabadult árak miatt bezár a kéket járók kedvelt pihenőhelye, a szandaváraljai Várpult büfé – jelentette be Facebook-oldalán a vendéglátóegység.

Várpult büfé Forrás Várpult büfé / Facebook

A büfé az Országos Kéktúra 19. szakaszán, a Nógrád megyei Szandaváralja egyik palóc parasztházának udvarában működött, tavasszal azonban már nem fog kinyitni.

A hétfői bejegyzésben a döntést azzal indokolják, hogy a másodállásban működtetett vállalkozás nem bírja a drasztikus áremelkedéseket.

Ez amolyan ’közösségi szolgálat’ volt részünkről, baráti körben, hétvégenként, munka mellett. Az alapanyag, egyéb járulékok és az energiaárak drasztikus emelkedése mellett azonban tovább nem tudjuk fenntartani, az árakat pedig nem szeretnénk az égbe emelni

– írják posztjukban a büfé üzemeltetői.

A bejelentés szövegéből egyúttal az is kiderül, hogy a Várpult mögött álló csapat keresi a lehetőségeket, és amennyiben bármi változás történne, azt azonnal jelezni fogják.

„Hiszünk benne, hogy még találkozunk. (...) Vigyázzatok magatokra, túrázzatok addig is sokat!“ – üzenik a nyilvánosságnak.