2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Életmód
Masszi-Rigó Csilla
2023.2.15 16:49
Olvasási idő  1:29

UFO-s videóktól hemzseg a TikTok – Itt az ideje félnünk a földönkívüliektől?

Lebeg az égen valami? Akkor az csak UFO lehet! Vagy a kínaiak...

Masszi-Rigó Csilla
2023.2.15 16:49 Olvasási idő  1:29
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
UFO-s videóktól hemzseg a TikTok – Itt az ideje félnünk a földönkívüliektől?
Forrás: Támad a Mars! / IMDB/ Warner Bros.;

Indokolatlan kínai ballon az amerikai légtérben, kisautó méretű lebegő objektum Alaszka és Kanada felett, furcsa, UFO-invázióról szóló valós vagy kreált videók a YouTube-on és a TikTokon. Ha az utóbbi napokban te is találkoztál tucatnyi, földönkívüliek inváziójáról szóló videóval, nem vagy egyedül, a közösségi médiát szó szerint elárasztották az idegenek jelenlétéről szóló videók. 

 

@petike9.11 #ufo #shot #usa ♬ original sound - summersweetz_xo

 

Az első furcsa égi jelenségre február elején lett figyelmes a Pentagon. A hírek szerint egy kínai meteorológiai ballon lebegett amerikai terület felett, mely bár Kína szerint csupán az időjárás megfigyelésére szolgált, az USA szerint a világ legtöbb lakosával rendelkező országa kémkedésre használhatta a jóval a légtér felett repülő objektumot. A ballont végül február 4-én lőtte ki az amerikai hadsereg. Mint az az amerikai külügyminisztérium beszámolójából kiderült, a Kína által "ártalmatlannak" vélt eszközön antennák valamint napelemek voltak találhatóak, mely arra enged következtetni, hogy a ballon valóban információkat gyűjthetett és továbbíthatott Kínának.

 

Míg az emberi kéz által előállított felderítő eszköz kilövése tartotta lázban a világot, az amerikai kontinensen, egészen pontosan Alaszka, az északnyugat-kanadai Yukon, majd pár nappal később a michigani Huron-tó felett is megjelent egy-egy másik furcsa objektum: a beszámolók szerint kisautó méretű azonosítatlan tárgy lebegett a föld felett. A Huron-tó felett lebegő tárgy a hivatalos beszámolók szerint nagyjából 6000 méter magasan lebegett, nyolcszög alakú volt és zsinórok lógtak le róla. 

 

A három azonosítatlan tárgy lelövésének hírére egy pillanat alatt elözönlötték a TikTok-ot a földönkívüliekről szóló videók. Míg sok felvétel egyértelműen hamis, és csupán a jó effekteknek köszönhetően tűnik igazinak, addig sok klip valódinak tűnik. Csak egy a gond: ugyan ki dönti el, vagy tudja biztosan, hogy nem átverésről van szó? 

 

@nathan27commandoashtar #ufocommunity #extraterrestrial #UFO #UAP ♬ suono originale - AGENDA👽UFO✨EXTRATERRESTRIAL✨

 

A repülő objektumokat ugyan minden esetben lelőtte a hadsereg, az első hivatalos sajtótájékoztatók szerint még a hivatalos szervek sem tudták beazonosítani, honnan érkezhettek az azonosítatlan tárgyak. Pár nappal később a Fehér Ház szóvivője, Karine Jean-Pierre sajtótájékoztatón jelezte, hogy a lelőtt tárgyak nem földön kívüli eredetűek.  Az objektumok nem jelentettek veszélyt a lakosságra, nem bocsátottak ki kommunikációs jeleket, és nem rendelkeztek manőverező képességgel, valamint egyik objektumnak sem volt személyzete. Az amerikai kormány azért is tartotta fontosnak jelezni a lakosság felé a tényeket, mert az elmúlt napokban észlelhetően több elmélet kezdett el keringeni az interneten a földönkívüli lények látogatásával kapcsolatban. 

 

Felmérés Mutasd az eredményeket > Eredmények elrejtése >
Szerinted UFO-kat lőtt ki az amerikai hadsereg a múlt hét folyamán? 
UFO-k voltak, ez egészen biztos.  UFO-k nincsenek, a videók nagy része is csak kamu.  Szavazok.
UFO-k voltak, ez egészen biztos.  80%
UFO-k nincsenek, a videók nagy része is csak kamu.  20%

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Larry Mayer/The Billings Gazette, via Associated Press
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában életmód
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra