2025.7.29 11:38
Olvasási idő 4:55

Új nevekkel bővül a Time Out Market Budapest: Michelin-csillagos séf és kézműves burger is érkezik a Corvin Palace-ba

GASZTRO BUDAPEST TIME OUT MARKET BUDAPEST

A Time Out Market Budapest összesen tizenegy gasztronómiai egységnek ad majd otthont, amelyek sorát újabb szereplők gazdagítják, köztük a CANTEEN by Pesti István, a Casa Christa, a Bigfish, a Tuning Burger és a Wines of Hungary.

A közép- és kelet-európai régióban elsőként megnyíló budapesti Time Out Market újabb kiváló vendéglátóhelyek csatlakozását jelentette be. A még idén debütáló gasztronómiai- és kulturális piac célja, hogy egy fedél alatt mutassa be a város és a környező régiók legkiválóbb séfjeit, éttermeit, italkínálatát és kulturális élményeit. Az egyedi koncepció közvetlen, barátságos hangulatú térben hozza közelebb a látogatókhoz a helyi kulináris és kreatív szcéna legjavát.

A Corvin Palace-ban megnyíló gasztronómiai és kulturális központ közel 2500 négyzetméteren várja majd a vendégeket. A helyszínen tizenegy díjnyertes és feltörekvő helyi vendéglátó kínálja konyhája legjavát, ínycsiklandó fogásokkal várva a látogatókat. Az ételválaszték mellett három bár, öt rendezvényhelyszín és körülbelül 540 ülőhely áll rendelkezésre, izgalmas és sokoldalú teret biztosítva a pihenésre és a kikapcsolódásra. A közösségi asztalok, a nyitott konyhák és a gondosan megtervezett belső tér otthonos légkört teremt, ahol családok, baráti társaságok, de akár egyedül érkezők is jól érezhetik magukat. A Time Out Market nem csupán egy gasztronómiai desztináció, hanem egy élő, lüktető közösségi tér. Az egész évben elérhető vibráló kulturális programok gondoskodnak arról, hogy mindenki számára elérhető és megfizethető élményt nyújtson, gazdagítva a budapesti életet.

A CANTEEN by Pesti István egyik fogása. Forrás Pécsi György / Time Out Market Budapest

A Time Out Market Budapest nyitását megelőző kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy a környék mindig is jelentős kulturális központként volt jelen a város életében. A koncepció összeköti a főváros történelmi ikonikus alakjait azokkal a kortárs tehetségekkel, akik ma formálják Budapest gasztronómiai és kulturális jövőjét. Ebben hangsúlyos szerepet kapnak a Time Out Market séfjei és kreatív alkotói is, valamint a kampányban bemutatott „modern múzsák”, azaz Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana zenekar énekesnője, Törőcsik Franciska, színművész, Farkas Roland 'Wolfie', szövegíró/MC, a Punnany Massif egyik alapító tagja, és Hering András, a Refresher Magyarország főszerkesztője és a Nosalty gasztroújságíró-főszerkesztő szakértője, akik személyes történeteiken keresztül hozzák közelebb a város lüktető szellemét és a csatlakozó éttermeket.

A korábban bejelentett négy séf és étterem mellett ma újabb öt kiváló gasztronómiai szereplő csatlakozásáról hullott le a lepel. Az új nevek tovább gazdagítják a Time Out Market kiemelkedő kínálatát, és még változatosabbá teszik az elérhető fogásokat, így a látogatók igazán sokszínű kulináris élményre számíthatnak.

Hagyományos magyar ízek Pesti István séf és a CANTEEN jóvoltából

Pesti István az egyetlen magyar séf, aki Budapesten kívül, egy vidéki étteremben szerzett két Michelin-csillagot. Ez a kivételes nemzetközi elismerés teszi őt a Time Out Market Budapest kulcsszereplőjévé, ahol kizárólag a Market számára alkotta meg új koncepcióját. A CANTEEN nem fine dining élményt kínál, hanem hagyományos magyar ízeket hoz el egy modern, városi térbe.

„A tatai Platán Gourmet éttermemben a magyar konyha egy másik arcát mutatom meg – inkább absztrakt, innovatív irányt képviselek. Ugyanakkor mindig is éreztem, hogy hatalmas igény van a hagyományos magyar ételekre is – olyanokra, amilyeneket a nagymamáink főztek, amelyek gyerekkorunk emlékeit idézik. Ezeket a klasszikus, házias, magas minőségű ízeket szeretném megmutatni, szívből és emlékekből főzve”

– magyarázza Pesti István a terveit. Az étlapon olyan mindenki által kedvelt fogások szerepelnek, mint például a gulyásleves, a borjú bécsi, a csirkepaprikás, a tökéletes befejezést pedig egy klasszikus almás pite teszi teljessé.

Pesti István, a két Michelin-csillagos tatai Platán Gourmet étterem és a Time Out Market új helye, a CANTEEN séfje. Forrás Pécsi György / Time Out Market Budapest

Egy falatnyi Balaton a Casa Christa jóvoltából

A Casa Christa a magyar vidék egyik legkedveltebb szegletéből érkezik a főváros szívébe, hogy a Time Out Market Budapesten idézze meg a tóparti pillanatok esszenciáját. Az ikonikus magyar ételek mellett a Balaton-felvidék karakteres fogásai is terítékre kerülnek, legyen szó friss halakról, tájjellegű specialitásokról vagy helyi termelők alapanyagaiból készült, újragondolt klasszikusokról. A Casa Christa minden tányérja egy hangulatot idéz meg: napsütötte lankákat, borospincéket, a piacról frissen szerzett, szezonális hozzávalókat és a közös étkezések emlékeit. A vendéglátó célja, hogy olyan élményt teremtsen a látogatóknak, ahol az ízek a balatoni tájról mesélnek, a vendégek pedig egy gasztronómiai utazás részeseivé válhatnak, méghozzá anélkül, hogy elhagynák Budapestet.

Casa Christa Forrás Pécsi György / Time Out Market Budapest

A Bigfish elhozza a tengeri szellőt a városi pezsgésbe

A Bigfish az óceán frissességét és a gondtalan tengerparti életérzést csempészi a Time Out Market Budapest gasztronómiai világába. Az étterem kínálatában szezonálisan válogatott tenger gyümölcsei és ritkábban elérhető különleges halak szerepelnek a klasszikus kedvencek mellett. A Bigfish mögött egy igazi „nagyhal”, Magyarország legnagyobb halimportőr nagykereskedője áll, így garantált, hogy a vendégek mindig a legfrissebb, gondosan válogatott alapanyagokból készült fogásokat kóstolhatják. A kínálat egyik legkülönlegesebb eleme a sushiválaszték, amely kompromisszummentes frissességével és precíz elkészítésével a japán konyha valódi esszenciáját hozza el Budapest szívébe. A sushihoz használt halak közvetlenül a tengerből, a legnagyobb európai halpiacokról érkeznek, így minden falatban ott rejlik a minőség és a tengeri világ tisztelete. A sushikínálatot tökéletesen egészítik ki a frissen felnyitott osztrigák, valamint a Bigfish ikonikus Fish & Chips fogása, amely aranybarnára sült burgonyával és ropogós halfilével hozza a brit klasszikus ízvilágát – természetesen a legjobb alapanyagokból elkészítve.

A Bigfish ellenállhatatlan tálja. Forrás Pécsi György / Time Out Market Budapest

A Tuning Burger világszínvonalú, gourmet burgereket kínál

A Tuning Burger a hazai ízek és a prémiumminőség találkozása, amely új szintre emelte a burger fogalmát Magyarországon, és mostantól a Time Out Marketen is jelen lesznek kivételes burgereikkel. Az ízélmény garanciája az akár két-három hétig érlelt húsokból készült húspogácsák, saját receptúra alapján készült szószok, kézműves hamburgerbucik. Olyan különlegességekkel találkozhatnak a vendégek az étlapon, mint a magyar szürke marha, a hortobágyi Angus, az Omaha, vagy a világhírű Wagyu, amelyek mindegyike biztosítja a felejthetetlen élményt. A kínálatban továbbá visszaköszönnek a már számos burgerrajongó szívét meghódító kreációk, többek között a mangó-chutney-s burger, a szarvasgombás libamájas burger, az ikonikus Umami Burger, vagy a 2016-ban „Az Ország Burgere” címet elnyerő Leicester burger.

A kihagyhatatlan Tuning Burger. Forrás Pécsi György / Time Out Market Budapest

Egy pult, 22 borvidék, és végtelen élmény a Wines of Hungary bárjánál

A Magyar Bormarketing Ügynökség egyedülálló válogatással járul hozzá a Time Out Market italkínálatához, bemutatva a hazai borkultúrát. A dedikált borbárban a vendégek Magyarország mind a 22 borvidékének tételeit felfedezhetik, a választásban pedig szakértő sommelier-k segítenek a helyszínen, akik személyre szabott ajánlásokkal és háttérinformációkkal kalauzolják el az érdeklődőket. A válogatás ikonikus fajtáktól az új kedvencekig terjed, úgy összeállítva, hogy a borszakértők és a magyar borokkal csak most ismerkedők számára egyaránt meghatározó élményt nyújtson. A kóstolást havonta megújuló tematikus események teszik teljessé, ahol a borok megismerése mellett izgalmas történetekkel és új felfedezésekkel gazdagodhatnak a résztvevők. Ez a borkínálat egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a vendégek egy-egy korty erejéig elutazzanak a magyar tájakra és felfedezzék a hagyomány és innováció találkozását a hazai borkultúrában.

Forrás Wines of Hungary

„Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy a Time Out Market keretein belül nemcsak Budapest legjobbjait, hanem egész Magyarország kiemelkedő gasztronómiai szereplőit hozhatjuk össze egy fedél alatt. Küldetésünk, hogy megfizethető áron ünnepeljük a magyar gasztronómia sokszínűségét, amely nem lenne teljes olyan kiválóságok nélkül, mint például a Casa Christa a Balaton partjáról és díjnyertes séfje, Tóth Keve. Ugyanilyen fontos Pesti István jelenléte is, akinek két Michelin-csillagos Platán Gourmet étterme új szintre emelte a vidéki gasztronómiát. Új koncepciója, a kizárólag a Time Out Market Budapestben elérhető CANTEEN by Pesti István ezt a kiválóságot egy közvetlenebb, lazább formátumban teszi elérhetővé a látogatók számára. Budapesten a Tuning Burger már egy évtizede a hazai burger színtér meghatározó szereplője, míg a Bigfish már jó ideje a főváros vezető tengeri étterme. Nagy öröm számunkra az is, hogy a Wines of Hungaryn keresztül a magyar borok sokszínűségét is bemutathatjuk, páratlan lehetőséget nyújtva vendégeinknek, hogy kiváló borokat kóstolhassanak az ország minden tájáról” – mondta el Balogh Olivér, a Time Out Market Budapest tulajdonosa. 

Time Out Market Lisszabonban. Forrás Time Out Market


A Time Out Market Budapest folyamatosan bővülő kínálatával és izgalmas kulturális programjaival várja látogatóit. A hivatalos nyitásig még számos újdonság várható, azonban az alábbi nevek már biztosan a gasztronómiai kaland részesei lesznek:

  • Anyukám Mondta: Hagyományos olasz ízek, évtizedes családi szenvedéllyel fűszerezve,
  • Pingrumba: A Kelet varázslatos ízvilágát hozza el Budapest szívébe, 
  • 101 Bistro: A tajvani konyha komplexitása, modern és egyedi megközelítésben,
  • Szaletly: A kortárs magyar konyha esszenciája, közelebb hozva a város ínyenceihez, valamint a 
  • Dreher Tanksör: A hagyományokra építve, csapolt, pasztörizálatlan tanksörrel.