2023.3.19., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Arcok
Masszi-Rigó Csilla
2023.2.9 11:34
Olvasási idő  3:46

Sztárok, akik meghaltak, de mégsem, és akik bár meghaltak, elvileg élnek

A szóbeszéd szerint kinek halálhírét keltik, sokáig él. Míg az elmúlt években számos híresség, Avril, Tom Cruise de még Beyoncé halálának híre is felröppent, addig egyes híresztelések szerint sem Elvis Presley, sem pedig Tupac nem halt meg...

Masszi-Rigó Csilla
2023.2.9 11:34 Olvasási idő  3:46
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Sztárok, akik meghaltak, de mégsem, és akik bár meghaltak, elvileg élnek
Forrás: Christopher Polk/Getty Images for NARAS;

Bár nem mondunk sok újdonságot azzal, hogy egyszer mindenki meghal, tény, ami tény, egyszer minden véget ér. Csak az nem mindegy, hogyan és mikor. A világ leghíresebb zenészeiről és színészeiről rendre fel-felröppen az a pletyka, hogy meghaltak, és hogy valójában már évek óta egy-egy hasonmás helyettesíti őket a színpadon. Nézzük, kiket előzött már meg a halálhírük, és kik lehetnek azok, akik bár minden jel szerint már elhaláloztak, sokak szerint még most is egy eldugott szigeten boldogan süttetik a hasukat. 

 

Sir Paul McCartney

A Beatles egykori tagjáról már a hatvanas években felröppent a pletyka, hogy meghalt, jelenleg pedig egy McCartney-ra a megszólalásig (is) hasonlító „klón” helyettesíti a zenészt.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

International music we love (@turntheradioon__) által megosztott bejegyzés

 

A teória hívei szerint már az Abbey Road albumborítóján sem az eredeti Paul szerepel, mert az igazi McCartney bal kézzel szívta a cigiét, és mert a kép kompozíciója pont olyan, mintha a zenekar tagjai egy temetésen vonulnának a lelkésszel, vagyis a fehérbe öltözött Lenonnal az élen. Paul McCartney többször is felszólalt halálhíre ellen, mondván: „Ha arra a következtetésre jutottak, hogy halott vagyok, sajnos ellent kell, hogy mondjak. Élek, ráadásul Skóciában.”

 

Britney Spears

A kétezres évek elejének legnépszerűbb énekesnőjéről is felröppentek már azok a pletykák, hogy meghalt, ráadásul éppen azután, hogy hivatalosan is kikerült apja gyámsága alól. Sokak szerint maguk, a Britney Instagram-oldalán található videók tanúskodnak arról (a hasonló fények és ugyanazon viselt ruhák miatt), hogy az énekes már nem él, egy több mint kétmillió megtekintéssel rendelkező TikTok-videó pedig mindenképpen szeretné elhitetni velünk, hogy Spears halott. 

 

@charlievictor90 Something isn’t quite right with @britneyspears’s social media. Do you think this clip is fake?? #britney #britneyspears #britneyarmy #britneyconspiracy #whereisbritney #savebritneyspears #savebritney #freebritney ♬ Creepy Music Box - Terra Fantasy

 

A TikTok készítője szerint a felvétel egy összemontírozott videó, amin „jól látszik”, hogy Britney keze nem igazi, pontosabban szólva nem abban a térben mozgott. Alig két héttel ezelőtt maguk a rajongók hívták rá Britney-re a rendőrséget, mondván, szerintük veszélyben lehet az énekesnő, aki erre azt reagálta, nagyon szereti a követőit, de ezzel a lépéssel túl messzire mentek. Spears követői szerint a szóban forgó üzenet sem biztos, hogy az énekes tollából fakad, a szóhasználat ugyanis nem rá vall. 

 

Avril Lavigne 

 

A kanadai énekesnő egyes feltételezések még 2003-ban hunyt el röviddel a Let Go album megjelenése után. A híresztelések szerint azóta Avrilt tökéletes hasonmása, Melissa Vandella helyettesíti.

Avril vagy Melissa látható a képen? Forrás: Jon Kopaloff/FilmMagic

 

A pletyka keletkezésének története 2011-re vezethető vissza, amikor egy Avril Está Morta (Avril halott) nevű brazil blogon egymás után kezdtek el gyűlni az énekesnő halálára utaló jelek és bizonyítékok. Avrilt azóta több interjúban is megkérdezték arról, mit szól a feltétételezéshez, miszerint halott, ezekre azonban mindig röviden és tömören nagyjából annyit válaszolt, hogy él, és köszöni, jól van. 

 

 

Beyoncé 

A 32-szeres Grammy-díjas énekesnő 2015-ben és 2016-ban is meghalt. Először egy tragikus autóbaleset áldozata lett (bár kiderült, a hírt egy álhírterjesztő oldal tette közzé elsőként), a következő évben pedig rosszul felvett fülbevaló okozta Queen B halálát. 

 

 

 

 

Beyoncé és Jay Z ezen kívül az összeesküvés-elméletek híveinek egyik kedvenc témája, sokak szerint ugyanis mindketten az illuminátusok titkos társaságának tagjai, dalaikkal, szövegeikkel és tánckoreográfiáikkal pedig rendbontásra ösztökélik a népet, kimossák a fiatalság agyát és az új világrend bevezetése felé terelik a gyanútlan társadalmat... 

Ha ez önmagában még nem lenne elég, az elmúlt három évben Beyoncé megülte az apokalipszis mind a négy lovát is – legalábbis a teóriák hívei szerint. Míg 2020-ban az általa rendezett Black is Kingben egy fehér lovon ült, addig 2022-ben a Harper's Bazaar címlapján egy fekete, a nyári brit Vogue magazin címlapján egy piros, a Renaissance albumon pedig egy átlátszó, fakó hátast ült meg. 

 

+1: a híres új-zélandi szikla

 

Sokak álhalálhíre a szigetország egyik sziklás partrészéhez köthető. A Kauri-sziklák névre keresztelt, főleg golf-resortoknak és nyaralóknak helyet adó partszakaszon „vesztette életét” Dwayne Johnson, Hillary Duff, Tom Cruise, Natalie Portman, Brad Pitt, Jeff Goldblum és Orlando Bloom is. 

 

LEHET, HOGY ŐK MÉG ÉLNEK? 

 

Tupac 

 

Talán Elvis mellett ő a második olyan híresség, akiről a legtöbbször röppent fel a hír, valójában nem halt meg, csupán egy eldugott mediterrán szigetre költözött, ahol békében és nyugalomban élhet. Tupacot többször látták már feltűnni random fotókon, egyszer még Kim Kardashian is feltöltött egy képet, amin csak annyit kérdez: Ő vajon Tupac lenne? 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Kim Kardashian (@kimkardashian) által megosztott bejegyzés

 

 

Jim Morrison 

Jim Morrison halálát máig sok rejtély övezi. A zenész 1971-ben, 27 évesen halt meg egy párizsi fürdőkádban. Soha nem végeztek rajta boncolást, ez pedig már önmagában is sok kérdést hagyott maga után azzal kapcsolatban, hogyan is érhetett véget élete valójában. Akkori barátnője, Pamela Courson úgy véli, Morrison heroin túladagolásban halt meg, miután a szerre azt hitte, kokain. Marianne Faithfull egykori énekesnő azt állítja, hogy drogdíler barátja, Jean de Breiteuil ölte meg.

 

Jim Morrison sírhelye Párizsban található. Forrás: Chris Walter/WireImage

 

Vannak olyanok is, akik szerint a Doors frontembere valójában sosem halt meg. Ezek az összeesküvés-elméletek azt állítják, Morrison azért rendezte meg saját halálát, hogy elkerülje a hírnévvel járó felhajtást. Ray Manzarek, a zenekar egykori billentyűse szerint Morrison fizethetett az orvosának, hogy hamisítsa meg a halotti bizonyítványát.

„Sok furcsa körülmény volt a halála körül. Soha nem láttam Jim Morrsiont holtan.”

 

 

Steve Jobs

 

Az Apple egyik alapítója és innovatőre 2011-ben hunyt el, ekkor azonban már több mint 8 éve küzdött a rákkal. A számítástechnika egyik legnagyobb alakjánál 2003-ban diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot, melyet Jobs sokáig nem volt hajlandó műtéti úton kezelni. Az alternatív gyógymódok híveként hosszú évekig gyümölcsdiétát tartott, akupunktúrás kezelésekkel igyekezett gyógyulni, műtéti beavatkozásra pedig csak akkor volt hajlandó, amikor már elterjedt a betegség a szervezetében.

 

Steve Jobs hasonmásának fotója beindította az emberek fantáziáját: vajon mégsem halt meg az Apple alapítója? Forrás: Reddit

 

Csupán egyetlen kép engedte meg a fantáziadús összeesküvés-elmélet hívőket arra következtetni, hogy Jobs él. A fentebb látható, Reddit-re feltöltött fotó még évekkel ezelőtt készült Egyiptomban, a székben pihenő férfi pedig profilból bár valóban hasonlít Jobs-ra, nem valószínű, hogy Egyiptomba menekült volna (makk egészségesen) az Apple sikerei elől.  

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában arcok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra