2023.3.19., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Masszi-Rigó Csilla
2023.2.2 18:50
Olvasási idő  5:38

Kiderült, mit tudnak a Samsung új csúcstelefonjai, és mennyiért lesznek kaphatóak

Ez a telefon egy igazi álom lehet a videójátékok és a fotókészítés szerelmeseinek.

Masszi-Rigó Csilla
2023.2.2 18:50 Olvasási idő  5:38
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Kiderült, mit tudnak a Samsung új csúcstelefonjai, és mennyiért lesznek kaphatóak
Forrás: Samsung ;

Legújabb készülékeit mutatja be és egyben bocsátja áruba február közepétől a Samsung. A Galaxy S23, Galaxy S23+ és Galaxy S23 Ultra készülékei új korszakot nyitnak a Samsung Galaxy által nyújtott prémium élmények terén, kamerái a korábbinál is nagyobb szabadságot biztosítanak a felhasználóknak a bennük rejlő kreativitás felfedezésében és megélésében.

 

A Nightography, éjszakai felvételek funkció által készített videók például a mesterséges intelligencia (MI) alapú átalakító technológia segítségével moziminőséget adnak. A Snapdragon ® 8 Gen 2 Galaxyra tervezett mobilplatformja az MI-vel, a jövőbemutató mobilalapú játékfunkcióval és a dinamikus, zökkenőmentes játékmenetet biztosító elképesztően gyors mobilgrafikájával újszerű felhasználói élményt nyújt.

 

A Samsung Galaxy S23 szériájának új telefonjai február 17-től kaphatóak. Forrás: Samsung

 

 

A Galaxy S23 Ultra a már jól ismert és kedvelt beépített S Pennelérkezik, amely nemcsak fokozhatja a produktivitást, de még több lehetőséget biztosít a jegyzetelés és az eszköz által biztosított egyéb tevékenységek során. A Galaxy termékcsalád korábbi tagjaihoz képest az S23-as sorozat eszközei még több újrahasznosított anyag felhasználásával készülnek, hozzájárulva a vállalatfenntarthatósági törekvéseihez.

 

Az igazán hatékony technológia értéke nem csak a jelenben mérhető, hanem abban is, miként járul hozzá egy élhetőbb jövőhöz. A teljes Galaxy S23 sorozat a megbízható, prémium okostelefon-élmények zászlóshajói. Küldetésünk, hogy a csúcsteljesítményt újradefiniáljuk az erőteljes, időtálló fejlesztések és fenntarthatóság egyesítése révén”

 

– nyilatkozta TM Roh, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának vezetője és elnöke

 

Még több megapixel és kreativitás a Samsung Galaxy kamerába zárva

A Galaxy S23 Ultra minden fotós számára lehetővé teszi, hogy lélegzetelállító tartalmakat készítsen, függetlenül attól, hogy a felhasználó amatőr vagy profi. A készülék a Samsung Galaxy legmodernebb kamerarendszerét kínálja, amely szinte minden fényviszonyhoz igazodik, és elképesztően részletgazdag képeket készít. A Nightography, éjszakai felvételek továbbfejlesztett funkciói új távlatokat nyitnak, hiszen a Galaxy S termékcsalád készülékei optimalizálják a fotókat és a videókat akár a legkülönbözőbb környezeti körülmények között is. A felhasználók most még inkább valósághűen örökíthetik meg a felejthetetlen pillanatokat, legyen szó akár egy koncert során felvett videóról, egy házibuliban készült szelfiről, vagy egy baráti vacsorán lőtt csoportképről.

 

Elképesztő fotók nemcsak sötétben, világosban is! Forrás: Samsung

 

A kedvezőtlen fényviszonyok között készített képek minőségét rendszerint lerontják a vizuális zajok, ám ezeket mostantól az új, MI alapú képjelfeldolgozó algoritmus segíthet korrigálni, amelynek óriási szerepe van a tárgyak részleteinek, valamint a színtónusok feljavításában is.

 

A termékcsalád történetében elsőként a Galaxy S23 Ultra jelenik meg 200 megapixeles adaptív pixelérzékelővel. A szenzor pixel-binning technológiát használ, amelynek köszönhetően több szinten képes nagyfelbontású képek akár egyidejű feldolgozására.  A Galaxy S23 széria gyors autofókusszal és a vállalat első Galaxy Super HDR szelfikamerájával rendelkezik, ami a 30 képkocka/másodpercet a duplájára, 60 képkocka/másodpercre növeli.

 

 

A Galaxy S23 termékcsaláddal a felhasználók digitális tükörreflexes fényképezőgép (DSLR) stílusú képeket készíthetnek és szerkeszthetnek RAW és JPEG formátumban a kizárólag Samsung Galaxy készülékeken elérhető Expert RAW alkalmazással. A képkészítés szerelmesei egyaránt kísérletezhetnek a többszörös expozícióval, de az Asztrofotó beállítással akár a Tejútrendszert is megörökíthetik. A Galaxy S23 sorozat készülékeire letölthető Expert RAW funkciókat pedig a Samsung saját Kamera alkalmazásán belül is elérhetik. Emellett a Galaxy Watch5 sorozat Kamera távvezérlés funkciójával a felhasználók már közvetlenül a csuklójukról készíthetnek lenyűgöző képeket.

 

További kameraújdonságok:

 

·        A Galaxy S23 Ultra megduplázott optikai képstabilizátorával (OIS) - bármilyen irányban- élesek maradnak a képek akár kedvezőtlen, alacsony fényviszonyok mellett vagy olyan helyzetekben, amikor elmosódhat a kép.

·        A készülékre rögzített videók szinte filmipari minőségben forgathatók, hiszen a javított 8K minőségű felvételek 30 képkocka/másodperc sebességgel, szélesebb látószögben láthatók.

·        A továbbfejlesztett, tárgyalapú mesterséges intelligencia kielemzi az adott képkocka minden egyes részletét, különös tekintettel az olyan arcot meghatározó jegyekre, mint például a szem vagy a haj, ezzel is hitelesen visszaadva az arcvonásokat.

·        A Galaxy Buds2 Pro fülhallgató új, 360 Audio Felvétel funkciója többdimenziós hangzást kelt életre a még kiválóbb videóélmény érdekében.

 

Az ikonikus Samsung Galaxy kamera új dizájnt kapott a Galaxy S23 és Galaxy S23+ készülékeken. A kamerasziget eltűnt, amely a Galaxy kialakításának új korszakát jelenti, ezzel pedig az egész sorozatot egyedivé teszi.

 

Ezeken a telefonokon TÉNYLEG lehet játszani

A fejlesztők és a gamerek számára egyaránt fontos saját határaik keresése, amelyhez az elvárásaikat is felülmúló technológia szükséges. A Samsung és a Qualcomm közösen optimalizálta a Samsung Galaxy élményt a vadonatúj Snapdragon® 8 Gen 2, Galaxyra készült mobilplatformmal, a Samsung Galaxy okostelefonok eddigi legerősebb és leghatékonyabb platformjával, ami egyben a bemutatás napján elérhető leggyorsabb Snapdragon. A Galaxy S23 Ultra 5000 mAh kapacitású akkumulátora elődjéhez képest nagyobb kamerát működtet, miközben megtartotta a Galaxy S22 Ultra méretét.

 

Valódi játékélmény az új Galaxy S telefonjain. Forrás: Samsung

 

Az újonnan tervezett CPU mikroarchitektúra mintegy 30 százalékkal növeli a Galaxy S23 sorozat feldolgozási képességeit a Galaxy S22 sorozathoz képest. A lenyűgöző fényképek rögzítése gyenge fényviszonyok mellett másodpercenként akár több trillió számítást is igényelhet, ezért a Samsung Galaxy rendkívül hatékony NPU-architektúráját 49 százalékkal optimalizálták a teljesítmény és az energiafelhasználás egyensúlyának megteremtése érdekében, miközben egy MI-algoritmus segítségével segít a felhasználóknak káprázatos minőségű fényképeket és videókat12  készíteni. A Galaxy S23 sorozat egyik legjelentősebb fejlesztése az optimalizált GPU, amely a Galaxy 22 sorozathoz képest körülbelül 41 százalékkal gyorsabb, így optimális választás lehet az erőteljesebb teljesítményt igénylő felhasználók számára.  

A digitális realizmus jövőképét előrevetítve, a Galaxy S23 Ultra képes a valós idejű renderelés támogatására a digitális, ugyanakkor élethű minőség jegyében, a legelterjedtebb játékok esetében. A felhasználók érezhetően valósághűbb jeleneteket láthatnak majd, köszönhetően a minden egyes fénysugarat szimuláló és nyomon követő technológiának. 

  

A bolygót szem előtt tartva tervezték

 

A Galaxy S23 sorozat gyártása során több újrahasznosított anyagot használt fel a vállalat, mint az előző, S22 sorozat esetében. A Galaxy S22 Ultra esetében hat belső alkatrész készült újrahasznosított anyagok felhasználásával, a Galaxy S23 Ultra készülékeiben azonban ez 12 belső és külső alkatrészére igaz. A Galaxy S23 sorozat minden más Galaxy okostelefonnál több újrahasznosított anyagot tartalmaz, beleértve a felhasználás előtt újrahasznosított alumíniumot és üveget, valamint a felhasználás után újrahasznosított műanyagokat, amelyek eldobott halászhálókból, PET-palackokból és vizes hordókból származnak.

 

Az újrahasznosítás jegyében. Forrás: Samsung

 

Az új S sorozat az első, amely a Corning® által gyártott Gorilla® Glass Victus® 2 üveggel kerül forgalomba, ezzel is még időtállóbb külsőt biztosítva a készülékeknek, miközben átlagosan 22 százalékban újrahasznosított anyagot tartalmaz. A Galaxy S23 okostelefonok mindegyike 100%-ban újrahasznosított papírból készülő, újratervezett csomagolással kerül a boltok polcaira.

A Galaxy S23 széria gyártásával a vállalat tovább csökkenti a Samsung Galaxy környezetre gyakorolt hatását anélkül, hogy az a minőség vagy az esztétikus külső rovására menne. Az okostelefonok megkapták az UL ECOLOGO ® minősítést is, amellyel a hitelesítők a környezetszennyezést csökkentő termékeket ismerik el.

 

Nagyobb szabadság és rugalmasság az összekapcsolt élethez

 

A Galaxy S sorozat összes modellje számtalan előnyt biztosít, ha az összekapcsolt élményekről van szó. Mostantól a Galaxy S23-ra, Galaxy S23+-ra és Galaxy S23 Ultrára is kiterjed az az úgynevezett Multivezérlés[xix] funkció, amely a Samsung Galaxy egyes tabletei közötti egér- és billentyűzetfunkciókat köti össze, hogy a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítsa. Kiterjesztett szövegfunkciókkal könnyebbé válik két eszköz között az írásos tartalmak, így például az URL linkek másolása és beillesztése is, ezáltal megkönnyítve, hogy egy másik készüléken zökkenőmentesen folytatódjon a már megkezdett tevékenység. A Google Meet alkalmazás még hatékonyabbá teszi a videókonferenciákat a Galaxy S23 Ultra készülékeken, köszönhetően a Samsung Notes és a beágyazott S Pen funkcióknak. Az élő megosztás lehetőségével (Live Sharing) az összes résztvevő párhuzamosan szerkeszthet[xx] egy dokumentumot saját Android készülékéről, ahelyett, hogy egy megosztott képernyőt néznének.

 

ReGalaxy program a korábbi generációs készülékek élettartamának meghosszabbításáért

 

A Samsung a fenntarthatósági törekvéseinek részeként indítja el Magyarországon a ReGalaxy programját, melynek középpontjában a meglévő készülékek javítása és frissítése áll. Azok, akik a Galaxy S23 eszközök valamelyikét megvásárolják, bruttó 100 ezer forintos keretösszeget biztosít a korábbi Samsung Magyarország által forgalomba hozott – Galaxy S10 S20, S21, S22 vagy Note20 - készülékek díjmentes felújítására. A ReGalaxy programban 2023. február 1. és 2023. március 31. között vehetnek részt a vásárlók, amely során a Galaxy S10, S20, S21 és S22 vagy Note20 készüléktulajdonosok a vásárlást követően a Samsung Members applikációba tölthetik fel a készülékszámot és IMEI azonosítót. Ezt követően a Samsung munkatársai az eszköz tulajdonosának otthonában vagy egy Samsung szaküzletben veszik át a korábbi készülékeket, amellyel párhuzamosan a készüléktulajdonos e-mailben fogadhatja el a felújításra vonatkozó ajánlatot. 

 

 

A Galaxy S23 és Galaxy S23+ és Galaxy S23 Ultra Magyarországon 2023. február 17-től elérhető a samsung.com weboldalon, a szolgáltatóknál és a kiskereskedőknél.

 

 

A Galaxy S23 modellek 128 GB és 256 GB verziója 409 990 és 439 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. A Galaxy S23+ 256 GB, illetve 512 GB változata pedig 524 990 és 574 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el. A Galaxy S23+ Ultra készülékek 256 GB méretű változata 609 990 forintért, 512 GB méretű változata 689 990 forintért, 1TB méretű változata pedig 789 990 forintért lesz kapható exkluzívan a Samsung Webáruházban és a Samsung Experience Store-okban.

A készülékek 2023. február 1. 19:00 órától február 16. 23:59 óráig vagy a készlet erejéig már előrendelhetők. A Galaxy S23, S23+ és a Galaxy S23 Ultra előrendelése esetén a vállalat kétszer akkora tárhelyet biztosít a kiválasztott készülékhez, mint amelyet a felhasználó eredetileg választ.

 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Samsung
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra