2023.3.19., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Kultúra
Kovács M. Dávid
2023.2.2 10:49
Olvasási idő  0:48

"Soha nem kell bocsánatot kérned amiatt, aki vagy" – a testszégyenítés ellen indított kampányt Grisnik Petra

A színészre az Origo egyik cikke miatt szálltak rá a kommentelők. Úgy véli: az ártó kommentárokért minden médiatermék felelős, amelyik közösségi oldalakról, provokatív címmel hoz le bármit.

Kovács M. Dávid
2023.2.2 10:49 Olvasási idő  0:48
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

„A vélemény: oké. A bántalmazás, testszégyenítés, ítélkezés: nem oké“ – jelenti ki szerda esti posztjában Grisnik Petra, a TV2 Hazatalálsz című sorozatának színésze, aki #magamraveszemprojekt név alatt indított kampányt a testszégyenítés ellen.

 

Grisnik Petra azt követően tette közzé a róla készült fotósorozatot, hogy a kormánypárt egyik legfőbb szócsöve, a csicskalappá silányított Origo „Imádja meztelenül mutogatni magát a TV2 legújabb sorozatának színésznője“ címmel hozott le egy cikket, amelyben a színész Instagram-profilján közzétett fényképek közül válogatott.

 

 

Noha a színész a képek egyikén sem szerepelt meztelenül, a cikk nyomán számos kéretlen, sértő kommentet, valamint üzenetet kapott. Ezekből szemezgetve, a Dorinka Studio és Urbán Zsanett közreműködésével készült el az a fotósorozat, amelyen Grisnik valóban meztelenül, ám a bántó megjegyzések kinyomtatott változatával takarva testét szerepel.

 

A szégyen nem a tiéd. Soha, de soha nem kell bocsánatot kérned amiatt, aki vagy. A tested csakis a tiéd, és szabadon rendelkezel felette. Van jogod reagálni. Olyan eszközökkel, amikkel a leginkább azonosulni tudsz, és amik nem növelik, hanem csökkentik a fájdalmat és a dühöt.

 

– írja bejegyzésében a színész.

 

Grisnik Petra a poszt szövegében aláhúzza: minden olyan médiatermék, amely közösségi oldalakról, kontextusából kiragadva, provokatív címmel ellátva közöl le bármit, felelősséggel tartozik minden sértő, bántó, dehumanizáló megjegyzésért. „Tessék, bulvár, gyönyörködj a művedben“ – teszi hozzá.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: telex.hu Thumbnail:  Grisnik Petra / Facebook
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában kultúra
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra