2023.1.30., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Társadalom
Kovács M. Dávid
2022.10.28 16:00
Olvasási idő  0:42

Tanóra közben szakadt le az álmennyezet egy budapesti iskola egyik termében

A 13. kerületi iskola közlése szerint az álmennyezet szép lassan kezdett el ereszkedni, arról viszont egymásnak ellentmondó információk keringenek, hogy megsérült-e bárki is.

Kovács M. Dávid
2022.10.28 16:00 Olvasási idő  0:42
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Tanóra közben szakadt le az álmennyezet egy budapesti iskola egyik termében
Forrás: Kolping Katolikus Iskola / Facebook;

 

Egy tanóra ideje alatt szakadt le az álmennyezet a 13. kerületi Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium egyik tantermében péntek délelőtt, erősítette meg a Telex értesülését az intézmény igazgatóhelyettese.

 

Noha a portál úgy értesült, hogy sérülések is történtek, az igazgatóhelyettes ezt az állítást cáfolta. Elmondta: személyi sérülés nem történt, mivel az álmennyezet lassan kezdett el ereszkedni, így a diákok időben el tudták hagyni a termet, ennek ellenére „sokan megijedhettek”.

 

Mint kiderült, a Huba utcai iskola kb. egy éve került az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságának (EKIF) fenntartása alá, közlésük szerint az épület átlagos műszaki állapotban van, a karbantartása folyamatos.

 

Az EKIF válaszából kiderült: az iskolaépület egyetlen tantermében szereltek fel álmennyezet még 2010-ben, az szakadt most le. A baleset idején 11. osztályos tanulók tartózkodtak a teremben.

 

A jövő hét három munkanapján az egész iskolában tanítás nélküli munkanap lesz, amikor a tanulók nem tartózkodnak az iskolában

 

– közölte az EKIF a Telexszel.

 

A válasz egyúttal azt is egyértelművé tette: ebben a három napban történik majd az eset műszaki kivizsgálása. Az iskola a fenntartó kérésére nem adhat ki további információkat.

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Kolping Katolikus Iskola / Facebook
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában társadalom
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra