2023.3.21., kedd

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Kovács M. Dávid
2023.2.1 11:01
Olvasási idő  1:22

Az Analog Balaton, Deva, a Jazzbois és más izgalmas előadók közreműködésével kap válogatáslemezt a Balaton

Még idén megjelenhet az a tematikus album, amelynek célja, hogy hazai előadók dalain keresztül hívja fel a figyelmet a legnagyobb tavunk természeti kincseire. Ha zenész vagy, és szívügyed a Balaton, akár a te dalod is felkerülhet a válogatásra.

Kovács M. Dávid
2023.2.1 11:01 Olvasási idő  1:22
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Az Analog Balaton, Deva, a Jazzbois és más izgalmas előadók közreműködésével kap válogatáslemezt a Balaton
Forrás: Balatorium sajtóanyag;

A Balaton nem csak lakóövezetként, turisztikai desztinációként vagy fesztivál- és gasztrocélpontként funkcionál, hanem számos élőlény komplex élőhelye is – ezzel az üzenettel indul el itthon a Balatorium projekt, amelynek elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a legnagyobb természetes vizünk környezeti értékeire.

 

A projekt gazdái a zene erejével szeretnék ezt az üzenetet minél több emberhez eljuttatni, a célhoz pedig több magyar produkció is csatlakozott, illetve vállalta, hogy egy-egy új dal megalkotásával közvetíti a Balaton védelmének fontosságát.

 

A számokból összeálló tematikus album olyan közreműködőkkel érkezik, mint Deva, Hegedűs Józsi, Iamyank, a Jazzbois, az Mmamt (Egyedi Péter), a Mordái, Onakom, a SunMa, a Wave of Sound, a Wavy és Zalai Richárd.

 

A kezdeményezéshez csatlakozó előadókat a Banana Records fogta össze, az ő gondozásukban jelenik majd meg a Balaton értékei előtt tisztelgő zenei összeállítás, amely a tervek szerint még idén kijön majd.

Akár te is rákerülhetsz a lemezre!

A projekthez kapcsolódóan egy pályázatot is hirdetnek, amelynek keretein belül egy előadó vagy zenekar egy dallal csatlakozhat a fentebb említett zenészek sorához, és lehetőséget kap arra, hogy saját szerzeménye is szerepeljen a lemezen.

„A pályázatnak nincs semmilyen megkötése, vagy feltétele, bárki bármilyen stílusban jelentkezhet, ha szívügyének érzi a Balatont“ – hívják fel a figyelmet a REFRESHER Magyarország szerkesztőségének eljuttatott közleményben.

 

A fentiekhez egyébként az Analog Balaton tagjai által a Balatonnál rögzített természeti hangok adnak majd támpontot, amit a résztvevők bármelyike szabadon felhasználhat. A beérkező pályázatokat március 15. éjfélig várják ezen a formon.

 

 

Oké-oké, de mi ez a Balatorium?

A Balatorium kutatók és művészek összefogása a Balatonért, hogy a kultúra eszközeivel, kulturális programokon keresztül láthatóvá tegye a tó összetett ökoszisztémáját, és hozzájáruljon a jövőjét érintő létfontosságú kérdésekben folytatott párbeszédhez.

 

A projekt célja, hogy a kultúra segítségével szemléletformáló hatást gyakoroljon, illetve rábírja a tó használóit, hogy új szempontok mentén gondolkodjanak Közép-Európa legnagyobb tavának fontosságáról.

 

 

Kicsit közelebbről: a Balatorium a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében egy tudományos, meglévő kutatásokat összegző edukációs program, amely kulturális-művészeti eszközökkel mutatja be a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit.

 

A projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, a PAD Alapítvány és a Szabadonbalaton szakmai mentorálásával jön létre.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: sajtóközlemény Thumbnail:  Balatorium sajtóanyag
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra