2023.1.30., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Szöllősi Anna
2023.1.25 14:06
Olvasási idő  0:37

Ferenc pápa legújabb kijelentése megér egy misét

Ferenc pápa szerint melegnek lenni nem bűn.

Szöllősi Anna
2023.1.25 14:06 Olvasási idő  0:37
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Ferenc pápa igazságtalannak nevezte a homoszexualitást büntető törvényeket, mondván, Isten minden gyermekét úgy szereti, ahogy van. Emellett felszólította a törvényt támogató katolikus püspököket arra, hogy fogadják be az LMBTQ embereket is az egyházba. Az ő hozzáállásukat a kulturális háttérrel magyarázta, de azt belátta, hogy nagy változáson kell keresztülmenniük, és elismerni mindenki méltóságát. 

 

A pápa az AP hírügynökségnek adott interjúban elmondta továbbá, hogy szerinte melegnek lenni nem bűn, de vétek. Mint mondja, a kettő között különbséget kell tudni tenni; ő például a jótékonykodás hiányát is az utóbbiak közé sorolná. Ez a kijelentés akár kifogásolható is lehetne, de azt meg kell hagyni, hogy Ferenc pápa progresszív látásmódja a katolikus egyházon belül úttörő, és az LMBTQ témában eléggé alulról kell építkeznie. 

 

 

 

Ferenc pápa már korábban is támogatásáról biztosította az LMBTQ közösséget, amikor Buenos Aires érsekeként az azonos neműek regisztrált élettársi kapcsolatának elismerését és a jogi védelmüket szorgalmazta. Amikor pedig 2013-ban egy meleg papról kérdezték, állítólag úgy nyilatkozott: „Ki vagyok én, hogy ítélkezzek?“

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: apnews.com Thumbnail:  Getty Images / Vatican Media
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra