2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Masszi-Rigó Csilla
2023.1.20 12:10
Olvasási idő  1:07

Beperli volt iskoláját Pankotai Lili

Pankotai Lili azért tereli jogi útra ügyét, hogy példát mutasson: a diáksággal sem lehet mindent megtenni.

Masszi-Rigó Csilla
2023.1.20 12:10 Olvasási idő  1:07
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Pankotai Lili személyiségi jogainak megsértéséért perli volt iskoláját. Bár a diáklányt hivatalosan nem bocsátotta el a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium, állításai szerint az intézmény pszichológiai hadviselést folytatott ellene azért, hogy végül iskolát váltson. Pankotai Lili a Telexnek elmondta, azért döntött úgy, hogy jogi lépéseket tesz, mert elfogadhatatlan dolgok történtek vele, fel akarja hívni a figyelmet arra, hogy az iskolák, tankerületek sem engedhetnek meg maguknak mindent.

 

„Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy az én generációmnak már nagyon nem pálya, ami folyik a közoktatásban. Még mindig megmaradt a poroszos rendszer a kommunizmusból, csak ami régen egy körmös volt, az ma egy osztály előtti megalázás. (…) Az én eltávolításom egy fájdalomcsillapító az ellen, hogy szembenézzünk a valósággal: magával a rendszerrel van hatalmas probléma. Ha én most nem álltam volna ebbe bele, akkor ugyanúgy homokba dugtam volna a fejem.”

 

A TASZ jogi szakértője, Zeller Judit szerint a pernek azért is van nagy jelentősége, mert megmutatja, hogy valahol meg kell húzni a határt, és a fiatalokat, diákokat sem lehet meghurcolni. A szakértő úgy nyilatkozott, hogy jelenleg meg kell írni a keresetet, az időzítést pedig úgy kell alakítani, hogy a tanúskodó diákokat ne zavarja az érettségire való felkészülésben az ügy. 

 

 

„Az iskolát pereljük be úgy, hogy esetleg a fenntartót is be lehessen vonni majd. Tulajdonképpen az iskola volt az, ahol Lilit ezek az atrocitások érték, tehát az iskola sértette meg a jogait, de nyilván próbálunk rámutatni arra is, hogy egy iskola nagyon sokszor egy fenntartótól függ.”

Pankotai Lili a Telexnek készült interjúban elmesélte, hogy új iskolájában (az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban) látta meg, milyen is egy rendes oktatási intézmény. Lili továbbra is kiáll tüntetések színpadára, vesztenivalója pedig már nincsen, és biztosan nem fog magyar egyetemen tanulni. 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: telex.hu Thumbnail:  Varga Jennifer/ 24.hu
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra