tegnap 2024.10.25 11:45
Olvasási idő 0:33
Szöllősi Anna

„LMBTQ-propaganda” terjesztése miatt panaszolták be a kormánypárti TV2-t

TÁRSADALOM GYERMEKVÉDELMI TÖRVÉNY LMBTQ SZTÁRBAN SZTÁR ALL STARS TV2

Nőnek öltözött férfiak adtak elő dalokat, ezzel egy állampolgári bejelentés szerint „LMBTQ-propagandát” terjesztett a TV2 "Sztárban sztár All Stars" című műsora. A Médiatanács kivizsgálta az ügyet, de végül nem indult eljárás a csatorna ellen.

A TV2 egyik nézője azzal gyanúsította meg a kormánypárti csatornát, hogy egyik show-műsorában „LMBTQ-propagandát” terjesztett, ezáltal megsértette a homofóbtörvényt – írja a 24.hu.

A bejelentő a Sztárban sztár All Stars című műsorának szeptember 8-án sugárzott adását kifogásolta, amiben a csatorna – állítása szerint – megsértette a gyermekvédelminek nevezett homofóbtörvényt, ugyanis nőnek öltözött férfiak adtak elő dalokat benne.

A Médiatanács a bejelentés nyomán megvizsgálta a vonatkozó adást, és kimondták, hogy a műsorszámmal kapcsolatban „nem merült fel sem a klasszifikációs rendelkezések, sem más médiaigazgatási szabály megsértése“, ezért a testület nem indított eljárást a médiaszolgáltatóval szemben.

Hazánkban 2021-ben fogadták el a jobboldali sajtó által „gyermekvédelminek“ nevezett propagandatörvényt, amely kvázi megtiltotta a szexuális és nemi kisebbségek „megjelenítését” és „népszerűsítését” az iskolákban, a médiában és a reklámokban.

A törvény sérti az LMBTQI-csoportok jogait, rögzíti a negatív sztereotípiákat és diszkriminatív attitűdöket, valamint korlátozza a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot.