tegnap 2024.10.25 12:21
Olvasási idő 0:57
Maier Péter

Playback Péntek: Halsey és Laura Marling a hét megjelenései között

Playback Péntek: Halsey és Laura Marling a hét megjelenései között
Forrás Refresher Magyarország / Getty Images
ZENE HALSEY MAGYAR ZENE PLAYBACK PÉNTEK TYLER, THE CREATOR

New Music Friday REFRESHER módra: kerülj képbe a legfontosabb új megjelenésekkel e heti válogatott lejátszási listánkon! Ezen a héten Halsey és Laura Marling szállították a kiemelt lemezeket.

Megjelent Halsey ötödik lemeze, így nem is volt kérdés, hogy a Great Impersonator lesz az egyik kiemeltünk, amely az Ashley Frangipane néven született énekes-dalszerző eddigi legmélyebb, legszemélyesebb alkotása. Ehhez hozzájárul, hogy rengeteg folk és country által inspirált gitárballadát tartalmaz. Állítólag az album dalait aszerint is lehet csoportosítani, hogy melyik évtized zenéjéből merítenek, a 70-es évektől napjainkig. De a muzikális kísérletnél talán érdekesebb a narratív szál, ami – ismerve Halsey egészségügyi problémáit, vagy a tényt, hogy nemrég lett anya – újabb rétegeket kap.

Laura Marling olyan fiatalon kezdte a karrierjét, hogy egyszer be sem engedték a saját fellépésére, így nem csoda, hogy 34 éves korában már a nyolcadik szólólemezét dobja ki, amit gyermeke születése előzött meg. Marling az egész Patterns inRepeatet az otthoni stúdiójában készítette, mikor a kislánya még csecsemő volt. Maga a lemez is olyan, mintha úgy lett volna felénekelve és feljátszva, hogy ne keljen fel rá egy kisbaba. A brit énekes-dalszerző visszafogottabb előadói énjét mutatja meg, ami sosem állt tőle távol, még ha többször meg is mutatta már, hogy ki tudja ereszteni a hangját.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Analog Balaton, valamint Indigo és Blaize maxolják ki az októberi hangulatot Playback Péntek: Analog Balaton, valamint Indigo és Blaize maxolják ki az októberi hangulatot 2024.10.18 13:27

Mindemellett, a hét talán legfontosabb popkulturális pillanata Tyler, The Creator visszatérése. Noid című új daláról és videóklipjéről zeneileg és vizuális szempontból is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. 

Aztán meg találtok még itt sok jót magatoknak, jó zenehallgatást!

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!