ma 2024.10.19 12:54
Olvasási idő 0:33
Krajnyák Petra

Elítéltek egy görög férfit, mert betört szomszédaihoz, hogy megszagolgassa a cipőiket

TÖRTÉNETEK GÖRÖGORSZÁG MEGTÖRTÉNT BŰNÜGYEK

A bíróság egy hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a férfira, aki többször belopózott szomszédaihoz, hogy megszagolja a cipőiket.

Észak-Görögországban egy hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy 28 éves férfi, aki többször belopózott szomszédai otthonába, hogy megszagolja a cipőiket. Ezen felül az elkövetőt arra kötelezték, hogy járjon terápiára. Az ítéletet kihirdető thesszaloniki bíróságon a férfi nem tudta megmagyarázni viselkedését, mely mint mondta, roppant zavarba hozta őt.

Az elkövető hangsúlyozta, hogy nem állt szándékában sem törvényt szegni, sem ártani másoknak. A szomszédok vallomásából kiderült, hogy a váratlan vendég éjszakai látogatásai alkalmával soha nem mutatta az agresszió jelét.

A tárgyalás során az is kiderült, hogy az elmúlt hat hónapban további három alkalommal fordult elő, hogy a férfit rajtakapták cipőszaglászás közben szomszédai, akik ezek után hiába kérték, hogy hagyjon fel szokásával.

A férfit október 8-án hajnalban tartóztatták le Sindosban. A rendőrséget azután hívták ki, hogy egy szomszéd rábukkant a férfira, aki a ház előkertjében szagolgatta a család cipőit, amelyeket kint hagytak a szabadban szellőzni.