ma 2024.10.17 15:09
Olvasási idő 1:04
Kovács M. Dávid

Feloszlik a magyar zenekar, amire nemrég még a BBC is felfigyelt

ZENE KONCERT MAGYAR ZENE MÖRK

Idén még adnak néhány koncertet, aztán véget ér a Mörk zenekar története.

Nem sokkal azután, hogy szeptember végén Still Dreamin' címmel kihozták harmadik nagylemezüket, csütörtök délután a közösségi oldalakon jelentette be feloszlását az előző évtized közepe óta aktív Mörk zenekar.

„Drága Jó Emberek! Egy szomorú hírt kell megosztanunk veletek: úgy döntöttünk, pontot teszünk egy hosszú sztori végére és a novemberi lemezbemutatónkkal befejezzük a Mörk zenekar aktív építését. Az új albumunk, a Still Dreamin' című lemez az utolsó felvétel, ami Mörk néven megjelent. Ezzel együtt a november 30-i A38-as lemezbemutató az utolsó nagyobb, saját szervezésű koncertünk“ – írják a posztban.

A zenekar azonban nemcsak a budapesti közönségtől búcsúzik el, az év végéig több vidéki helyszínen, Szegeden (Jazz Kocsma; október 18.), Veszprémben (Papírkutya; október 24.), Debrecenben (Nagyerdei Víztorony; október 26.), Pécsen (Nappali; november 9.) és Székesfehérváron (Petőfi Kultúrtanszék; december 13.) is fognak még játszani.

„Ezzel az utolsó lemezzel, ezekkel a dalokkal úgy éreztük, hogy tartozunk még Nektek. Szerettük volna, hogy hallhassátok ezt az anyagot, ami sok szempontból az elmúlt tíz év tanulásának gyümölcse. Beletettük minden energiánkat és igyekeztünk a lehető legmagasabb színvonalon rögzíteni és prezentálni nektek. Büszkék vagyunk rá és baromira örülünk, hogy sokan szeretitek!“ – írják.

A magyar csapatra idén még a BBC rádiója is felfigyelt, a londoni Albert’s Favourites kiadónál elsőként megjelent, Towards The Sun című számukat ugyanis a csatorna már a premier előtt műsorára tűzte.

A jövővel kapcsolatban a Mörk így fogalmaz a csütörtöki bejelentésben: „Egyikőnk sem zárkózik el attól, hogy a jövőben együtt zenéljünk, sőt biztos fogjátok még élőben hallani a zenénket, ha olyan meghívást kapunk, amire mind a négyen szívesen igent mondunk, de saját szervezésű koncerteket nem tervezünk már a jövő évre.“

A Mörk zenekar teljes közleményét itt tudjátok elolvasni.