ma 2024.10.13 11:08
Olvasási idő 0:39
Maier Péter

R. Kelly lánya szerint apja szexuálisan zaklatta őt gyerekkorában

ARCOK GYERMEKBÁNTALMAZÁS PEDOFÍLIA R. KELLY SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

Az r'n'b-énekes lánya, Joanne Kelly egy kétrészes dokumentumfilmben beszélt R. Kellyről, aki jelenleg 30 éves börtönbüntetését tölti.

Kétrészes dokumentumfilmet készített R. Kellyről a TMZ, amelyben az r'n'b-énekes lánya, Joanne Kelly, művésznevén Buku Abi is megszólal, és arról számol be, hogy apja szexuálisan zaklatta őt, amikor 8 vagy 9 éves volt. Elmondása alapján egy alkalommal arra ébredt, hogy az apja hozzányúlt, majd félelmében úgy tett, mintha aludna.

2009-ben először anyjának, Kelly volt feleségének beszélt a bántalmazásról, amit követően névtelen feljelentést tettek.

„Sokáig el sem akartam hinni, hogy ez megtörtént. Nem gondoltam, hogy még ha rossz ember is, velem is tesz valamit. Rettegtem elmondani bárkinek. Még az anyámnak is“

– fogalmaz Buku Abi, amire R. Kelly ügyvédje, Jennifer Bonjean reagált is: „Mr. Kelly tagadja ezeket az állításokat. Volt felesége évekkel ezelőtt ugyanezt az állítást tette, és az Illinois-i Gyermek- és Családügyi Minisztérium kivizsgálta, alaptalannak találták.”

R. Kellyt 2022 júniusában 30 év börtönbüntetésre ítélték szexuális bűntettek miatt. Nem sokkal azután egy második szövetségi perben megint elítélték kiskorúak szexuális bűncselekményekre való kényszerítése és gyermekek szexuális zaklatásáról készült felvételek készítése miatt. Jelen állás szerint a 80-as évei közepén szabadulhat.