2023.1.10 11:27
Olvasási idő 1:29
Maier Péter

Visszatért a közösségi médiába az írónő, aki elvileg öngyilkos lett

KULTÚRA

Két éve elvileg a lánya lépett be a közösségi oldalába, hogy bejelentse a halálát.

Több mint két évvel állítólagos halála után visszatért a közösségi médiába Susan Meachen amerikai írónő, hogy megerősítse, életben van. A romantikus regényeket jegyző szerzőnő közösségi média-oldalára 2020 szeptemberében posztolta valaki, aki a lányának adta ki magát, hogy Meachen saját kezűleg vetett véget az életének. Ennek hátterében pedig a poszt szerzője szerint a rengeteg zaklatás és verbális bántalmazás állhatott, amit a regényíró-közösségtől kapott.

Az állítólagos haláleset óta az írónő Facebook-oldalát arra használták, hogy promótálják a regényeit, illetve öngyilkosság-megelőző csoportokat támogassanak. Az NBC News szerint pályatársai még aukció keretében pénzt is gyűjtöttek Meachen temetésére.

Több mint két évvel később aztán követekezett a plot twist. Susan Maechan (vagy valaki a profiljából) a The Ward nevű, 770 tagot számláló saját Facebook-csoportjában közzétett egy bejegyzést.

„Rengeteget vitatkoztam arról, hogyan csináljam, és még mindig nem vagyok biztos benne, hogy helyesen teszem“ - olvasható a bejegyzésben, amelyet egy Twitter-felhasználó osztott meg. „Rengeteg kérdésetek lesz, sokan elhagyják majd a csoportot, azt hiszem. De a családom azt tette, amiről azt gondolták, a legjobb nekem, és nem hibáztatom őket ezért. Majdnem újra meghaltam a saját kezem által, és nekik majdnem újra át kellett élniük ezt a poklot. A The Wardba való visszatérés nem sokat jelent, de most jó helyen vagyok, és remélem, hogy újra írhatok. Kezdődjön a móka.“

Jelen helyzetben tehát az szűrődik le Meachen szavaiból, hogy a saját írói-olvasói közösségében sok bántalmazást szenvedett el, ezért a családja úgy döntött, hogy amíg a nő gyengélkedik, bejelentik a halálát. De most – ahogy egy BBC-vel megosztott privát üzenetből kiderül – úgy érzi, szeretné visszakapni az életét. Akárhogy is, a rajongók és a közösség felháborodása elérte a szerzőt, akit most azzal vádolnak, hogy színlelte az öngyilkosságot és károsan visszaélt a mentális betegségekkel. 

Ha öngyilkossági gondolataid vannak és segítségre van szükséged, hívd a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándékod van, hívd a 112-t!

Amennyiben valaki másért aggódsz, ezen az oldalon találsz tanácsokat, hogy mit tudsz tenni ilyen helyzetben.