2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Maier Péter
2023.1.9 16:55
Olvasási idő  0:32

Tavasszal jöhet az Apple új kütyüje

7 éven át dolgoztak a mixed-reality headsetjükön.

Maier Péter
2023.1.9 16:55 Olvasási idő  0:32
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

2023-ban végre megérkezhet az Apple régóta várt mixed-reality headsetje – legalábbis erről számolt be Mark Gurman tech-újságíró a Bloomberg Power On hírlevelében. A cég várhatóan júniusban, az éves Worldwide Developers Conference-en mutatja be új kütyüjét, amelynek Reality Pro lesz a neve, a hozzátartozó szoftvert pedig xrOS-nek hívják majd. 

 

De mi is ez pontosan, amin az Apple 7 éven át dolgozott? Egy kvázi szemüvegről van szó, amely a kevert valóságot (Mixed Reality) kínálja a felhasználó számára. A kevert valóság a kiterjesztett valóságnak egy továbbfejlesztett formája, amelyben a virtuálisan megalkotott elemekkel sokkal több mindent csinálhatunk. Leegyszerűsítve, felvesszük a szemüveget, és a valóságos teret látjuk, de abban virtuálisan megalkotott tárgyak vannak jelen, ezeket mi helyezzük el és mindenféle interakcióba léphetünk velük. 

 

Az Apple egyébként nem elsőként lép be erre a piacra, több konkurense (Samsung, Microsoft, Acer) is készített már mixed-reality szemüvegeket. 

 

Többek között a Canon is gyártott mixed-reality headsetet, amelyet a 2023 januári CES-en mutattak be Forrás: Ethan Miller/Getty Images
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: hypebeast.com Thumbnail:  Lance McMillan/Toronto Star via Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra