ma 2024.9.30 11:49
Olvasási idő 0:36
Szöllősi Anna

Többmilliós pénzbírságot kapott a BTS ittasan rollerező tagja

ARCOK BALESET BTS BÜNTETÉS DÉL-KOREA ITTAS VEZETÉS

A BTS fiúbanda második legidősebb tagjának, Sugának körülbelül négymillió forintnak megfelelő összeget kell fizetnie, valamint a jogosítványát is bevonták, miután augusztusban ittasan bukott egy elektromos rollerrel Szöulban.

Egy szöuli kerületi bíróság 15 millió dél-koreai won (azaz körülbelül négymillió forintnak megfelelő) bírságot szabott ki múlt pénteken a BTS K-pop-fiúcsapat tagjára, Sugára, miután ittasan elektromos rollerezett augusztusban, írja a BBC.


Az éppen feltápászkodó zenészre a rendőrök találtak rá, miután szöuli otthona közelében elesett. A szonda szerint Suga véralkoholszintje 0,227 százalék volt, ami jóval meghaladja a 0,08 százalékos határértéket.

A rapper, akinek a jogosítványát is bevonták, még augusztusban bocsánatot kért, azt mondta, azt hitte, „csak kis távolságról van szó“, és „elfelejtette, hogy nem szabad rollert vezetni alkoholos befolyásoltság alatt.”

Bár senki sem sérült meg, és nem történt anyagi kár, ez teljes mértékben az én felelősségem, nincs mentségem. Bocsánatot kérek a gondatlan és helytelen viselkedésem miatt, és garantálom, hogy nem fog még egyszer előfordulni

 – állt a közleményében.

Míg a BTS nagy része a kötelező katonai szolgálatot tölti, a 31 éves Sugát egy vállműtét miatt harci terepre alkalmatlannak nyilvánították, ezért ő a szolgálat egy civil formáját végzi.