2024.9.25 13:39
Olvasási idő 0:51
Maier Péter

Csődbe mehet a budapesti underground egyik fontos helyszíne, mert valaki beborított egy korsó piát a DJ-pultba

KULTÚRA BUDAPEST BULI BULIZÁS TECHNO

A Nagymező utcában lévő Edith bár olyan anyagi helyzetben van, hogy a DJ-pultban keletkező kár „egy K.O. a helynek“.

„Nagy baj van, segítségre van szükségünk!“ – kezdik keddi bejegyzésüket Facebook-oldalukon a Nagymező utcai Edith bár üzemeltetői. Az underground zenei élet – különösképp a budapesti technoszcéna – egyik fontos helyszínén szombat este egy vendég egy teljes korsónyi italt borított a DJ-pultba. „Ha valaki csak egy kicsit is jártas a szórakoztatóiparban, pontosan tudja, hogy ez maga a kollektív klubos rémálom, az egyik legszörnyűbb dolog, ami egy szórakozóhely életében megeshet“ – fogalmaznak.

Az elázott lejátszó miatt milliós léptékű kár keletkezett, és a szervezők szerint még kellemetlenebbé teszi az ügyet, hogy a felszerelés bérelt. „Az elkövető a kavarodásban eltűnt. Azóta is keressük, de valószínűleg már soha nem lesz meg, így 100 százalékban nekünk kell elkárolni a balesetet“ – írják.

„A nyári zárvatartás miatt annyira ki vagyunk centizve anyagilag, hogy ez a malőr egy KO a helynek”

– fogalmaznak az Edith üzemeltetői, akik a hely fenntartásáért támogatásra szorulnak. Úgynevezett „örömrészvényeket“ fognak kibocsátani, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy különböző értékben lehet olyan kuponokat vásárolni náluk, amik teljes mértékben lefogyaszthatók lesznek az évad során, illetve kibocsátanak egy klubkártyát is, ami a most elindult szezon teljes idejére, tehát május végéig a zártkörű rendezvények kivételével minden eseményükre ingyenes belépést biztosít majd. „Pénteken tartunk egy támogatói estet, ott lehet gesztust tenni, az örömrészvényeket megváltani, de akinek nincs módja erre, egyszerűen csak szórakozni szeretne, természetesen azt is örömmel látjuk“ – írják.