2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Utazás
Kovács M. Dávid
2023.1.6 18:10
Olvasási idő  0:34

Váratlanul lába kélt Kolodko Mihály Gombóc Artúr-szobrának Tihanyban

A Rammstein-frontember rostocki szobra mellett Csukás István figurájának, a röpképtelenné hízott, duci kismadárnak is nyoma veszett a tihanyi sétányról.

Kovács M. Dávid
2023.1.6 18:10 Olvasási idő  0:34
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Év elején, egyik pillanatról a másikra eltűnt Gombóc Artúr miniszobra a tihanyi Pisky sétányról, derült ki a település hivatalos turisztikai oldalának bejegyzéséből.

 

 

„Lehet, hogy társaihoz hasonlóan Gombóc Artúr is elrepült a szilveszteri tűzijáték elől? Netán valakit zavart a mi kis dundi Kolodko szobrunk? Vagy egyszerűen csak egy kis csoki után nézett?“ – sorakoznak a kérdések a Facebook-oldal bejegyzésében.

 

Kolodko Mihály gerillaszobrász még 2020-ban helyezte el a Pom Pom meséi falánk figurájáról mintázott alkotását a Tihanyi Bencés Apátsághoz tartó Pisky sétányon, amely hamar népszerűvé vált a turisták körében, az arra járók rendszeresen vittek csokoládét a szoborhoz, illetve fotózkodtak vele.

 

Hogy mi történt az édességfüggő Gombóc Artúr másával, egyelőre nem tudni, a tihanyi turisztikai oldal a bejegyzésében azonban sejtelmesen úgy fogalmaz: megígérik, hogy szólnak, ha újra a helyére kerül az alkotás. „Ne aggódjatok miatta!“ – írják a posztban. Vagyis akár az is elképzelhető, hogy nem lopás és/vagy rongálás történt.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: turistamagazin.hu Thumbnail:  Kolodko Art / Facebook
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában utazás
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra