2024.9.13 11:53
Olvasási idő 0:59
Szöllősi Anna

Meghalt Chad McQueen, a Karate kölyök színésze

FILMEK + SOROZATOK CHAD MCQUEEN GYÁSZ SZÍNÉSZEK

A legendás Steve McQueen fia az autóversenyzésnek is hatalmas megszállottja volt.

63 éves korában meghalt Chad McQueen amerikai színész, harcművész és autóversenyző, aki Dutch karakterét formálta meg az első két Karate kölyök-filmben.

Szerdai halálát két gyereke, Chase és Madison jelentette be a színész Instagram-oldalán. A Hollywood Reporter információi szerint szervi elégtelenségben vesztette életét, miután 2020-ban balesetet szenvedett, amiből soha nem tudott teljesen felépülni.

Chad McQueen
Chad McQueen Forrás GettyImages / Toni Anne Barson/FilmMagic

A Karate kölyök-filmek sztárja Steve McQueen amerikai filmes legenda (Pillangó, A szökés, San Franciscó-i zsaru, A hét mesterlövész) egyetlen fia volt, aki a színészi pályán és autóversenyzői karrierjében is követte édesapját. 

Szerető apaként bejárt útja, valamint édesanyánk iránti rendíthetetlen elkötelezettsége egy szeretettel és odaadással teli életet eredményezett. Az autóversenyzés iránti szenvedélye nem csak megmutatta a kivételes tehetségét, de apja örökségének tiszteletére is szolgált, ami a belé nevelt értékek bizonyítéka.

– írták gyerekei a közleményükben.

Chad McQueen a harmadik Karate kölyök-filmben már nem szerepelt, sőt, a filmsorozat folytatásának szánt, jelenleg is futó (már a hatodik évadnál tartó) Cobra Kai sorozatban sem tért vissza, a sztori szerint börtönbüntetését töltő karakterét csupán archív felvételeken idézték meg.

Apjához hasonlóan szenvedélyesen rajongott az autóversenyzésért, amit egészen gyerekkorától űzött. Tízéves korában nyerte az első versenyét a franciaországi Le Mans-ban, majd 12 évesen kategóriájában a World Mini Grand Prixt is megnyerte. Felnőttként profi versenyzőként volt aktív.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Steve McQueen (@stevemcqueen) által megosztott bejegyzés

McQueen karrierjét derékba törte, amikor egy versenyre való felkészülés közben balesetet szenvedett, amiből csak részlegesen tudott felépülni. 2010-ben McQueen Racing néven megalapította saját, nagy teljesítményű autókat és motorokat is építő versenycsapatát, amit mostantól gyermekei visznek tovább.