2024.9.10 13:30
Olvasási idő 0:57
Masszi-Rigó Csilla

Meghalt a férfi, aki élve gyújtotta fel Rebecca Cheptegei ugandai maratonfutót

SPORT HALÁL KAPCSOLATON BELÜLI ERŐSZAK REBECCA CHEPTEGEI

Belehalt égési sérüléseibe Dickson Ndiema, a napokban elhunyt Rebecca Cheptegei ugandai olimpikon maratonfutó partnere.

Belehalt égési sérüléseibe az a férfi, aki szeptember elején benzinnel öntötte le és gyújtotta fel Rebecca Cheptegei ugandai olimpikon maratonfutót. A 33 éves nő testének 80 százaléka megégett, majd múlt csütörtökön – négy nappal a támadás után – elhunyt.

A BBC cikke szerint Dickson Ndiema a támadás során magát is nagy mennyiségű benzinnel öntötte le, így testének 30 százaléka megégett, és bár a kenyai Eldoret kórházában igyekeztek őt is megmenteni, végül nem maradt életben.

Rebecca Cheptegei ugandai olimpikon maratonfutó
Forrás GettyImages / China News Service / Contributor

A rendőrség, illetve a szomszédok beszámolója szerint a konfliktus amiatt a földdarab miatt robbant ki, amelyen a nő élt és edzett. Ndiema egy szóváltást követően, otthonában támadt rá a futóra. A rendőrség gyilkosságként kezelte az ügyet, és amint kikerült volna a kórházból, vádat emeltek volna a férfi ellen.

 Az elmúlt három évben három női élsportolót is megöltek Kenyában, minden esetben az áldozat egykori élettársa volt a fő gyanúsított.

Rebecca Cheptegei a kenyai-ugandai határ kenyai oldalán született, majd mivel hazájában nem járt sikerrel, úgy döntött, ugandai színekben folytatja sportolói karrierjét. 2008-ban csatlakozott az Ugandai Népvédelmi Erőkhöz, ahol őrmesteri rangig emelkedett.

Kiemelt tartalom
Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete 2024.4.22 10:22

Bár az idei párizsi maratonfutáson Cheptegei a 44. helyen végzett, olimpiai szereplése miatt a környéken élők így is „bajnoknak” nevezték. Szombaton temetik el a kelet-ugandai Bukwo városban.

Ha bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, hívd ingyenesen a NANE Segélyvonalat a +36 80 505 101-as telefonszámon, ha pedig jogi természetű kérdésed van, keresd bizalommal a PATENT Egyesület szintén ingyenes jogsegély-szolgálatát a +36 21 20 22 083-as számon.