2024.9.1 12:07
Olvasási idő 1:13
Masszi-Rigó Csilla

Telt házas lett minden Oasis koncert, már 2,8 millióért is árultak jegyet az interneten

ZENE OASIS

Alig két nap alatt elfogyott minden jegy, a rajongók túlárazásról beszéltek, a szervezők pedig figyelmeztetést adtak ki, mert sokan kezdtek üzérkedni a jegyekkel.

Alig egy hete annak, hogy Noel és Liam Gallagher bejelentették az Oasis visszatérését, a pénteki elővásárlás és a szombati jegyértékesítés után máris telt házas lett minden koncert, amit 2025-re meghirdetett a zenekar. Az elmúlt két napban már olyan jegyet is lehetett találni a viszoneladói oldalakon, melyek az eredeti ár csaknem negyvenszereséért kerültek eladósorba, a legdrágább jegy 6000 fontba, vagyis megközelítőleg 2,8 millió forintba került. 

Az Oasis figyelmeztetést adott ki a túlárazott jegyek miatt. Az elővásárlás előtt a szervezők közölték, hogy az állójegyek ára nagyjából 150 font lesz (~70 ezer forint), az ülőjegyek ára pedig helytől függően 73 és 205 font (~34-96 ezer forint között) körül fog mozogni. A rajongók a hétvégén ennek ellenére arról számoltak be, hogy a Ticketmaster nevű, hivatalos jegyárusító oldalon a dinamikus árazás miatt – a jegyárak a kereslet mértékével együtt növekedtek – a 150 fontos jegyeket már 350 fontért árulták. A rajongók nemtetszésüket fejezték ki az áremelkedés miatt, a hivatalos jegyárusító oldal viszont úgy reagált, nem ők határozzák meg az árképzést, a dinamikus árképzés pedig nem újdonság, és a helyi fogyasztóvédelmi törvények szerint megengedett. A bevett jegyárusítási szokások ellenére a BBC szerint többen arról panaszkodtak, hogy kidobta őket az online jegyvásárlási rendszer a „sorbanállás” közben, többen azért nem tudtak jegyhez jutni, mert a program nem valódi embernek, hanem botnak érzékelte őket. 

A zenekar szombat este 8 órakor tett közzé egy bejegyzést az X-en, mely szerint szombat este 19 óráig minden hely elkelt az összesen 17 alkalmas turnéra. 

Az Oasis újraegyesüléséről korábban itt írtunk, egyes fogadóirodákban pedig már arra is lehet pénzt tenni, mikor fog újra összeveszni a zenekar két oszlopos tagja, Liam és Noel Gallagher.