2024.8.29 8:47
Olvasási idő 0:45
Krajnyák Petra

Greta Lee és Andrew Scott főszereplésével készül Horvát Lili első angol nyelvű filmje

FILMEK + SOROZATOK ANDREW SCOTT GRETA LEE HORVÁT LILI MAGYAR FILM SCI-FI SZERELEM

A rendezőnő szerint a film az emberi psziché labirintusát járja körbe, bemutatja a szerelem változékonyságát, és a leküzdhetetlen vágyat, hogy tiszta lappal indítsunk egy házasságot, majd újra szerelembe essünk.

Az Emmy és Golden Globe-jelölt Greta Lee-vel és Andrew Scottal forgatja első angol nyelvű filmjét Horvát Lili, számolt be a hírről a Deadline. A rendezőnő szerint a film az emberi psziché labirintusát járja körbe, bemutatja a szerelem változékonyságát, és a leküzdhetetlen vágyat, hogy tiszta lappal indítsunk egy házasságot, majd újra szerelembe essünk.

A My Notes on Mars (Jegyzeteim a Marsról) című romantikus sci-fiben, melyet Budapesten és Bécsben forgatnak majd jövő tavasszal, Lee és Scott egy párkapcsolati válsággal küzdő házaspárt alakít. A fiatal tudósnőnek, Margot Fogelnek egy kirándulás alkalmával rejtélyes módon nyoma veszik. Néhány héttel később azonban saját temetésén újra felbukkan, és láthatóan megváltoztatták a vele történt események. Férje, Sam Fogel azonban visszatérését az újrakezdés jeleként értelmezi.

Forrás port.hu

A film rendezőjeként és forgatókönyvírójaként is Horvátot jegyzik, a filmes munkálatokat pedig a Nemzeti Filmalap támogatja.

Lee-t a tavalyi év egyik legnagyobb sikerfilmjének számító Előző életekben, Scottot pedig a Jamada Taicsi Strangers című regénye alapján készült, Mind idegenek vagyunk című filmben láthattuk.

Forrás port.hu

Horvát a 2020-as Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjével szerzett nemzetközi hírnevet. Az Independent Spirit Awarddal díjazott romantikus dráma volt Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjra, de nem került a jelöltek közé.