2024.8.28 8:36
Olvasási idő 1:27
Szécsi Krisztián

Direkt választott olyan színészeket Coppola legújabb filmjébe, akiket mellőznek a cancel culture miatt

FILMEK + SOROZATOK ADAM DRIVER FRANCIS FORD COPPOLA SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

A Megalopolisban szerepet kaptak olyan művészek is, akiket szexuális zaklatással, fizikai bántalmazással vádolnak, de feltűnik olyan is, aki nyilvánosan támogatja Donald Trumpot.

Francis Ford Coppola szándékosan olyan színészeket választott Megalopolis című filmjének szereplőgárdájába, akiket valamilyen oknál fogva bedarált a cancel culture, írja a Deadline. Az amerikai rendező nem akarta, hogy filmjét úgy írják le, mint valami „woke hollywoodi produkciót“.

„A szereplők között olyan embereket találunk, akiket valamiért elért a cancel culture. Vannak közöttük őskonzervatívok, és olyanok is, akik politikailag rendkívül progresszívek. De mégis mindannyian együtt dolgoztunk egy filmen. Ez érdekes élmény volt, úgy gondolom“ – nyilatkozta az alkotásról Coppola. A színészek között többek között megtaláljuk Shia LaBeoufot, akit egykori barátnője, FKA Twigs perel fizikai és szexuális bántalmazás miatt. Az énekesnő korábban azt mondta, hogy a színésszel való kapcsolata volt a „legrosszabb dolog, amin valaha is keresztülment egész életében”, továbbá, hogy a férfi egy töltött lőfegyvert tartott az ágyuk mellett, és meggyilkolt nőkről készült dokumentumfilmeket nézetett vele.

Shia LaBeoufot 2015-ben nyilvános részegség miatt vették őrizetbe. Forrás Austin Police Department via Getty Images

A Megalopolisban feltűnik Dustin Hoffman is, akit azzal vádoltak, hogy az 1985-ös Az ügynök halála című film forgatásán szexuálisan zaklatott egy 17 éves gyakornokot, továbbá Angelina Jolie apja, Jon Voight, aki szélsőjobboldali nézeteiről ismert. A színész nyíltan támogatja Donald Trumpot, ami tovább rontott a lányával való amúgy is bonyolult kapcsolatán.

Dustin Hoffman 2017-ben. Forrás Mireya Acierto/Getty Images

Ez a film nem fogja meggyógyítani a bajainkat. De őszintén hiszem, hogy ami meg fog menteni minket, az az, hogy a jövőről kell beszélnünk. Fel akarunk tenni minden kérdést, amit fel kell tennünk ahhoz, hogy valóban megvizsgáljuk, miért is annyira megosztott ez az ország – ez olyan energiát ad majd, amely legyőzi azokat az embereket, akik el akarják pusztítani a köztársaságunkat. Azért készítettem ezt a filmet, hogy ehhez hozzájáruljak. Azt szeretném, ha ez a film beszélgetést indítana el. Beszélgetés nélkül nem lehet utópia

– mondta Coppola.

A Megalopolis főszereplője Adam Driver, aki egy ambiciózus, jövőbe tekintő építészt, Cesar Catilinát alakítja. A férfi egy új anyag, a megalon segítségével építené újra New Yorkot, hogy az az ókori Rómára emlékeztessen. Driver és a fentebb említett színészek mellett feltűnik még Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel és Aubrey Plaza is. A film Coppola saját ötletén alapul, és már a 80-as évek óta le szeretné forgatni. A forgatókönyv elkészítésekor a rendezőre nagy hatással voltak Sallustius római történész munkái, továbbá a Catilina-féle összeesküvés története és Ciceró Catilina elleni beszéde. 

A Megalopolist szeptember 26-án mutatják be a magyar mozikban, az előzetest itt tudjátok megnézni: