2024.9.9 9:53
Olvasási idő 1:41
Maier Péter

PREMIER: Chilles souldallal ünnepli a különbségekben rejlő szépségeket Noira – Nézd meg nálunk a hozzá készült klipet!

PREMIER: Chilles souldallal ünnepli a különbségekben rejlő szépségeket Noira – Nézd meg nálunk a hozzá készült klipet!
Forrás Sutus Fanni
ZENE MAGYAR ZENE NOIRA PREMIER

A "Different" az énekes-dalszerző utolsó előfutára a hamarosan megjelenő debütalbumáról.

Már mi is írtunk korábban a hazai angol nyelvű r'n'b egyik feltörekvőjéről, Noiráról. Rajcsányi Nóri szeptemberben érkezik majd debütlemezével, amiről több dal is megjelent már, most viszont megérkezett az utolsó single az albummegjelenés előtt.

A különbözőségek szépségét megünneplő, a 2000-es évek soulját megidéző Different, illetve a hozzá készült klip nálunk hallható és látható először.

A szerelmemmel nagyon sok dologban különbözünk, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy őrülten szeressük egymást. A Different a mi életünkből emel ki apró részleteket, de átvitt értelemben azt is üzeni, hogy az élet minden területén értékelnünk kellene a különbségekben rejlő szépségeket, ahelyett, hogy elutasítanánk őket vagy félnénk tőlük

– meséli Rajcsányi Nóri a dalról, amely több koncertjén is elhangzott már élőzenés verzióban, ráadásul már akkor hallható volt, hogy a közönség egyik kedvenc Noira-dala lesz. Az énekes-dalszerző Gyarmati Fanny gitárossal, illetve Balogh Zsófia és Gáll Barnabás fúvósokkal lép színpadra a koncertjein, akik ennek a dalnak a hangszereléséhez is hozzájárultak játékukkal, de az egyszerű akkordkör miatt Rajcsányinak is tökéletes volt, hogy zongorázni gyakoroljon rajta.

Kiemelt tartalom
PREMIER: A függőség mítosza szólal meg a flipperezők új himnuszában – Nézd meg nálunk a Wake Up 1230 új klipjét! PREMIER: A függőség mítosza szólal meg a flipperezők új himnuszában – Nézd meg nálunk a Wake Up 1230 új klipjét! 2024.9.12 10:00

„Nagyjából fél éve kezdtem zongoraórákra járni és imádom őket, nagyon sokat adnak nekem. Mivel a Differentben négy nagyon egyszerű akkord ismétlődik, ez volt az egyik első dal, amit megtanultam eljátszani és a dalhoz készült klipben már ezzel a zongoratudásommal kísérem magam a saját kis digitális zongimon” – fogalmaz.

Rajcsányi Nóri, azaz Noira
Rajcsányi Nóri, azaz Noira Forrás Sutus Fanni

A Different klipjét Nóri egy barátjával, Tajti Mártonnal forgatta, akivel a belső, zongorázós felvételeken túl Budapest belvárosában forgattak külső jeleneteket, ezeken már Nóri férje is részt vett. A dalszövegben megfogalmazódó különbségek a klipben úgy jelennek meg, hogy míg egyikük a nyüzsgő városi utcák-, másikuk pedig a természet szerelmese, Budapesten összeér ez a kettő és így tökéletes példa a kompromisszumokra, amiket egymásért meghoznak.

A dal elkészültét a Petőfi Nagylemez Program keretein belül Doór Mátyás segítette producerként, illetve Kovács Máté masterelte. A borító Pint Sophie munkája, és Noira összes 2024-es dalmegjelenéséhez hasonlóan (So Good, You’re Mine, Small Things) a szeptemberben megjelenő album borítójából fed fel egy újabb részletet.

Noira "Different" című single-jének borító az eddigi kislemezekhez hasonlóan a készülő album borítójából fed fel részleteket Forrás Pint Sophie

A Different olyan, mintha a 2000-es évek egyik (jobbfajta) romkomjából lenne kiszedve. Simán berakhatnánk például az Igazából szerelembe egy Norah Jones-szám helyére. Mindeközben olyan egészséges üzenete van a párkapcsolatokról, amin érdemes gondolkodni: van-e azzal baj, ha mások vagyunk, mert máshonnan érkezünk? Vagy érdemes inkább elfogadni ezt, megtalálni önmagunkat a másik mellett, és akár kompromisszumokat kötni a saját boldogságunk érdekében? Ehhez a témához tökéletesen passzol a Different zeneisége lassú tempójával, és mégis derűs jellegével.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!