2024.8.28 10:00
Olvasási idő 1:20
Szöllősi Anna

PREMIER: Neves magyar zenekarok tagjaiból állt össze a SPELLL – Nálunk debütál első videóklipjük!

PREMIER: Neves magyar zenekarok tagjaiból állt össze a SPELLL – Nálunk debütál első videóklipjük!
Forrás Komróczki Dia
ZENE KLIP MAGYAR ZENE PREMIER

Nálunk debütál a Skeemers utódzenekara, a SPELLL, aminek első száma és videóklipje a REFRESHER felületén hallható és látható először!

A budapesti székhelyű SPELLL zenekar 2021 őszén alakult, amikor a Skeemers zenekar három alapító tagja (Ferenczi Szonja, Juhász András, Fekete Norbert) úgy döntöttek, hogy szeretnék tovább folytatni a közös zenélést. Néhány tagcsere után 2023 tavaszán lett végleges a formáció: basszusgitáron a Bluebay Foxes-ból ismert Lőrincz Balázs, a doboknál pedig Faragó-Kádár Antal csatlakozott a trióhoz, aki korábban a Marble Mist és a Meg Egy Cukorka dobosa volt. 

A SPELLL első dala, amelyhez klipet is forgattak, Mercury Retrograde címen jelent meg. A klip mellett egy kétszámos EP-t is kihoztak, amelyen a címadó dal mellett a Monster című számuk szerepel még. 


Az első számok rögzítése során még nem volt meg a SPELLL dobosa, Faragó-Kádár Antal, így februárban Teknyős Krisztián (BOZO, The Keeymen) ugrott be segíteni felvenni a zenekar első hat dalát, amelyet 3 EP formájában fognak kiadni 2024 során. A dalok felvétele egyedi módon, a megszokottól eltérően történt, a zenekar ugyanis nem egy helyen rögzített mindent.   


„A dobokat az Orange Termek stúdiójában, az énekeket a Record Low Studioban, a gitárokat pedig a próbatermünkben vettük fel, saját eszközökkel“ – meséli Juhász András, aki egyben a megjelenő dalok producere is.

Kiemelt tartalom
PREMIER: A függőség mítosza szólal meg a flipperezők új himnuszában – Nézd meg nálunk a Wake Up 1230 új klipjét! PREMIER: A függőség mítosza szólal meg a flipperezők új himnuszában – Nézd meg nálunk a Wake Up 1230 új klipjét! 2 nappal ezelőtt

„A korábbi zenekarokkal való több száz óra stúdiózás során sokat tanultam a felvételek elkészítéséről. Úgy éreztem, hogy DIY felvétellel tudjuk elérni a legautentikusabb  hangzást és nem kell feltétlenül egy helyen rögzíteni mindent. Ez időben is nagy flexibilitást adott a zenekarnak.“ 

Forrás Komróczki Dia

A videóklip egy szimpla imidzs klip, ami megszokott lehet azoknak, akik szeretik az alternatív/garázs rock zenekarokat, mert ez nagyon a zsáner része. Szerettük volna  megmutatni az arcunkat a közönségnek, akár ismernek minket a korábbi zenekarainkból, akár nem

– mondja Ferenczi Szoni, a zenekar énekesnője, aki megjegyezte: a klipet a Rotera film csapata, Nagy Balázs és Korb Géza segítettek életre hívni.

A zenekar jelenlegi formájában október 5-én debütál a Turbinában, a Beach Beach & the Boogie Mango és a Plastic Cat társaságában. 
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!