2024.8.25 12:16
Olvasási idő 0:40
Szöllősi Anna

Kiakadt a Foo Fighters Donald Trumpra, mert felhasználta a zenéjüket a kampányában

ZENE DONALD TRUMP FOO FIGHTERS KAMPÁNY

Trump nem kért engedélyt arra, hogy a kampányában a Foo Fighters számát használja, de a zenekar szerint ha kért volna, se kapta volna meg.

Az amerikai rockzenekar My Hero című dala egy kampányrendezvényen csendült fel az arizoniai Glendale-ben, ahol Trump és Robert F Kennedy Jr. együtt léptek színpadra, nem sokkal azután, hogy a függetlenként induló elnökjelölt visszalépett a republikánus Trump javára – írja a Billboard

Az X-en feltett kérdésre, miszerint adtak-e engedélyt Trumpnak az 1997-es szám használatára, a Foo Fighters nemes egyszerűséggel csak annyit válaszolt egy kommentben, hogy „nem“, amit egy poszttal is nyomatékosított. 

A zenekar szóvivője a PA hírügynökségnek azt nyilatkozta:

„A Foo Fighterstől nem kértek engedélyt, és ha kértek volna, akkor sem adták volna meg.

Az együttes az állásfoglalással csatlakozott azon művészek – például Rihanna, a Rolling Stones vagy az Aerosmith – igencsak hosszú listájához, akik jelezték, hogy nem szeretnék, ha Trump kampánycélokra használná a zenéjüket.

A Billboard szerint a zenekar megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a republikánus politikus ne használhassa a számaikat, azt a pénzt pedig, ami Trumpnak köszönhetően áll a házhoz jogdíjakból, egyenesen Kamala Harris elnökválasztási kampányának ajánlják fel.