2023.1.4 13:48
Olvasási idő 0:53
Masszi-Rigó Csilla

Hosszú évek óta nem volt Ronaldo értékelése ilyen alacsony a FIFA-ban

SPORT CRISTIANO RONALDO FOCI

A sztárfocistát kedden mutatták be a szaúd-arábiai Al-Nassr focicsapat szurkolóinak.

Önmagához képest hatalmasat zuhant Christiano Ronaldo FIFA-értékelése. A sztárfocistát a játék azután pontozta le, hogy pénteken bejelentették, karrierjét mostantól a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában folytatja. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

نادي النصر السعودي (@alnassr_fc) által megosztott bejegyzés

Ronaldo novemberben még a Manchester United csapatát erősítette, a csapattal való együttműködése azonban azt követően romlott meg véglegesen, hogy a focista nyíltan bírálta Piers Morgan műsorában a csapat vezetőségét és működését. Szerződését nem sokkal később felbontották a Uniteddel, azóta pedig bárki szabadon csaphatott le az ötszörös aranylabdás sztárra, így eshetett meg, hogy pénteken bejelentették a szaúd-arábiai csapathoz való leigazolását. 

Nem csak a szurkolók fejezték ki nemtetszésüket az átigazolással kapcsolatban, de már a FIFA23-ban is látható jele van annak, hogy Ronaldo végül egy közel-keleti csapathoz igazolt. 

Amikor a játék októberben megjelent, Ronaldo még 90-es értékelést kapott a FIFA-ban, ezzel a világ tíz legjobb játékosa közé sorolva őt, most azonban már csak 88-as a besorolása, ez pedig három ponttal kevesebb, mint tavaly ugyanekkor. A 37 éves játékos dribbling-pontszáma 84-ről 81-re csökkent, míg állóképessége 74-ről 70-re esett vissza.

Ronaldo statisztikái csak a FIFA karrier módjában változnak, a FIFA Ultimate Team(FUT) kártyákat nem érinti a változás.

Christiano Ronaldo Forrás Khalid Alhaj/MB Media/Getty Images

Christiano Ronaldot kedden mutatták be hivatalosan az Al-Nassr szurkolóinak. A 37 éves portugál támadó új csapatánál évi 200 millió eurós fizetésre számíthat, amely közel 80 milliárd forintnak felel meg, szerződését pedig 2025 nyaráig írta alá.