2024.8.23 12:21
Olvasási idő 0:39
Szöllősi Anna

Kiadták, majd egy baki miatt gyorsan vissza is vonták Coppola új filmjének előzetesét

FILMEK + SOROZATOK ADAM DRIVER ELŐZETES FRANCIS FORD COPPOLA

Visszavonta a forgalmazó Francis Ford Coppola "Megalopolisz" című filmjének egyik előzetesét, amiben le nem írt és el nem hangzott idézetek szerepeltek filmkritikusoktól.

Megjelenése után szinte azonnal visszavonták Francis Ford Coppola Megalopolisz című filmjének előzetesét, írja a Guardian.

A produkciót forgalmazó Lionsgate szerdán közzétett előzetesében híres kritikusoknak tulajdonított, valójában nem létező idézet szerepeltek Coppola korábbi, utólag elismert filmjeiről, mint A Keresztapa vagy az Apokalipszis most.

„Művészkedése csökkenti az értékét” – idézték például A Keresztapa kapcsán a New Yorker kritikusát, Pauline Kaelt. A Village Voice-ban publikáló Andrew Sarris szájába egy olyan mondatot adtak, amely szerint nyálasnak és túlzónak tartja a filmet, a Daily Newsnak író Rex Reed pedig az előzetes szerint „epikus hulladéknak” tartotta az Apokalipszis mostot.

Ám mint kiderült, a fenti idézetek sosem hangzottak el, ezért a Lionsgate nem sokkal a közzététel után törölte is a videót – ami nem hivatalosan azonban még mindig elérhető a neten.

A forgalmazó az eset után közleményt adott ki, amiben azt írják: „Őszintén elnézést kérünk az érintett kritikusoktól és Francis Ford Coppolától emiatt az ellenőrzési folyamatunkban elkövetett megbocsáthatatlan hiba miatt. Elcsesztük. Sajnáljuk.“

Az Adam Driver főszereplésével érkező sci-fi szeptember 26-án debütál a hazai mozikban.